Căutare Live

Alertă ANM! Cod portocaliu de caniculă în București și în 34 de județe. Temperaturile ajung la recordurile absolute ale perioadei

După zile în care precipitațiile nu ne-au dat pace, vara vrea să își intră puternic în drepturi. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță două zile de foc, cu temperaturi ce se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță două zile de foc, cu temperaturi ce se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei.

shutterstock

Cinci județe din vestul țării sunt luni și marți sub avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic

Avertizări pentru caniculă în următoarele două zile- cod portocaliu. În vestul țării temperaturile vor ajunge la 38 de grade

Zone din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin se vor afla luni şi marţi sub Cod portocaliu de căldură şi disconfort termic accentuat, temperaturile înregistrând frecvent valori de 36-38 de grade Celsius, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În zilele de luni și marți, în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Prognoza meteo 4 iulie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Alertă ANM! Cod galben de căldură. Ce județe sunt afectate

De asemenea, alte județe din țară sunt sub avertizare cod galben.

Sunt vizate Capitala și județele Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui și Iași.

În aceste zone, se va menține valul de căldură, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. Și această avertizare este în vigoare luni și marți.

Cum va fi vremea în București

Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, însă probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă.

Valul de căldura se va menține, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Vântul va sufla slab și moderat.

Alertă meteo! Coduri galben şi portocaliu de căldură şi disconfort termic. Ce zone sunt afectate cel mai puternic... Meteorologii au anunțat când scăpăm de temperaturile sufocante și de caniculă! Gradele din termometre scad semnificativ...
Parteneri
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Catine.ro
Ultimele știri
x