Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de furtuni. Meteorologii au anunțat ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină

Administraţia Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri de vreme rea. Meteorologii au anunțat Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni. Ce zone sunt cel mai afectate de ploile torențiale și de fenomenele meteo extreme.

Vremea în România, luna august Galerie
Cum este vremea în România | shutterstock

Meteorologii au emis o noi atenționări de vreme instabilă pentru vineri, în Capitală şi în alte 16 judeţe din sudul şi sud-estul ţării.

Vă reamintim că pentru începutul lunii august 2021, meteorologii au anunțat cantități însemnate de precipitații și răcirea bruscă a vremii în toată țara. Pe datat de 6 august va ploua pe arii extinse şi local în cantităţi mai însemnate, iar în rest se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare după data de 11 august.

Cod Portocaliu. ANM anunță averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod Portocaliu privind instabilitatea atmosferică ridicată, valabilă vineri în Vaslui, Galați, Brăila, Buzău Tulcea, Vrancea, Ialomița, Călărași, Constanța.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin furtuni. În intervalul de de valabilitate 06 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și pe alocuri 50-60 l/mp, potrivit meteoromânia.ro.

Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a mai emis și o atenţionare Cod Glaben privind instabilitatea atmosferică ridicată, valabilă vineri în Iași, Bacău, Prahova, Dâmbovița, București, Giurgiu și Teleorman.

Citește și: Prognoza Meteo, 6 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Meteorologii au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin furtuni. În intervalul de de valabilitate 06 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...30 l/mp., potrivit ANM.

Prognoza Meteo, 6 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza Meteo, 7 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x