Alertă ANM! Fenomen rar în capitala României. Se anunță ninsori și posibile descărcări electrice, în același timp

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, din după-amiaza zilei de miercuri și pe timpul nopții va ninge și este posibil să apară decrăcări electrie în același timp, fiind vorba despre un fenomen care are loc foarte rar.

Prognoza meteo

shutterstock

Meteorologii au anunțat posibilitatea apariției unui fenomen foarte rar în București. ANM a emis miercuri dimineață o prognoză meteo specială pentru Capitală, potrivit căreia cerul se va înnora treptat pe parcursul zilei, iar spre seară vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice.

Viteza vântului va ajunge până la 35-40 km/h pe parcursul întregii zile, iar temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4 și -1 grad, potrivit digi24.

Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat, de asemenea, că prognoza meteo va fi actualizată pe măsura evoluției fenomenelor meteorologice și intensității.

Citește și: Alertă ANM! Un nor de praf saharian a ajuns România dinspre nordul Africii, în luna februarie

Mai mult, sunt așteptate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo până pe 4 aprilie. Când scăpăm de vremea rea

Meteorologii anunță că abia la finalul lunii martie ne vom bucura cu adevărat de venirea primăverii. Data de 27 martie este estimată ca data în care scăpăm de vremea rea și începem să simțim o îmbunătățire a valorilor termice. Meteorologii au emis o estimare a evoluției valorilor termice pentru intervalul 22 martie-4 aprilie 2021.

Dacă în intervalul 22-26 martie temperaturile sunt sub normalul perioadei, primăvara începe să-și facă simțită prezența începând cu 27 martie.

Meteorologii anunță că în Banat ne vom bucura de temperaturi de până la 16 grade începând cu data de 27 martie 2021.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de vânt și ninsori viscolite. Ce zone sunt afectate și până când este valabilă avertizarea meteorologilor

„Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât normal pentru ultima decadă a lunii martie, atât ziua, cu maxime termice în medie de 6...9 grade, dar mai ales pe parcursul nopţilor, când temperatura va coborî spre valori de -5...-2 grade. Încălzirea vremii ce se va resimţi începând din data 27 martie va determina valori diurne de 13...16 grade şi nocturne de 2...5 grade, mediat regional. Deşi vor fi posibile unele oscilaţii de la o zi alta, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic în general apropiat de cel specific perioadei din an, respectiv maxime de 14...16 grade şi minime de 4...6 grade, posibil cu valori mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații locale şi temporare, estimate a fi în general slabe cantitativ, va fi în creştere după data de 28 martie şi în special în ultimele zile ale intervalului de referinţă”, anunță meteorologii.

Vezi vremea până în aprilie în toată țara, pe regiuni >>> AICI

Ultimele știri