Alertă ANM! Cod galben de vânt și ninsori viscolite. Ce zone sunt afectate și până când este valabilă avertizarea meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în aproape jumătate din țară, începând cu 23 martie, de la ora 12:00.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite

Shutterstock

Potrivit meteorologilor, au fost emise două informări de vreme rea în jumătate din țară. Vremea se va răci considerabil și se va înregistra intensificări ale vântului, precipitații sun formă de ninsoare, temperaturi deosebit de scăzute, dar și un cod galben de vânt puternic.

Avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va intra în vigoare din 23 martie 2021, de la ora 12:00, până pe 25 martie 2021, ora 10:00. În vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă și temperaturi negative pe timpul dimineții, cât și noaptea. Își vor face apariția precipitațiile sub formă de ninsoare, vântul va sufla cu 45-55 km/h, iar la munte va ninge și se va depune pe stratul depus anterior de zăpadă.

Cod Galben de vreme deosebit de rece în mai multe zone din România

Pentru Moldova și nord-estul Munteniei codul galben intră în vigoare de marți, 23 martie, ora 12:00 și este valabil până pe data de 24 martie, ora 18:00. În aceste zone ale României se vor înregistra intensificări ale vântului, care va bate cu 55-65 de km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Se vor semnala precipitații restrânse sub formă de ninsoare, temporar viscolite.

Citește și: Alertă ANM! Vremea se răcește în toată țara. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor

În Carpații Meridionali și local Carpații Orientali avertizarea meteorologilor intră în vigoare de marți, 23 martie, ora 18:00 și este valabilă până pe 24 martie, ora 21:00. În aceste regiuni ale țării vor apărea temperaturi deosebit de scăzute, ninsori viscolite, iar la altitudini de 1500 metri vântul va bate în rafale de 70-90 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

"În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Citește și: Prognoza Meteo, 23 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.", conform meteoromania.ro.

Ultimele știri