Antena Căutare

Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare

Meteorologii emis o informare meteo care anunță intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Colaj cu zăpadă și ninsoare
Meteorologii anunță ninsori la munte | Shutterstock

ANM anunță vânt puternic și precipitații moderate cantitativ pentru următoarea perioadă, la munte. Meteorologii au emis o informare meteo pentru intervalul 2 decembrie, ora 20:00 – 04 decembrie, ora 10:00, fenomenele vizate fiind de intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

„În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60...70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90...100 km/h spulberând zăpada”, au anunțat meteorologii.

Meteorologii anunță ninsori la munte

Începând de vineri, la munte vor predomina ninsorile, au anunțat meteorologii.

„Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.
Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de munte”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Cum va fi vremea în luna Decembrie 2021. Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute și zăpadă

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Meteorologii au făcut o estimare a temperaturilor și a cantității d eprecipitații pentru intervalul 29 noimebrie 2021- 27 decembrie 2021.

Prognoza meteo pentru Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.202

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

Prognoza meteo 3 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 4 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x