Antena Căutare

Alertă ANM! Meteorologii au emis noi atenționări cod galben de ger și vânt. Ce zone sunt vizate de avertizare

Meteorologii au emis, luni, noi avertizări de vreme severă în mai multe reginuni din țară.

Femeie îmbrăcată gros și un termometru care arată temperaturi negative
Alertă meteo! ANM a emis noi avertizări cod galben de ger și vânt | Shutterstock

Dacă speram că vremea se va încălzi, meteorologii nu ne dau vești bune. ANM a emis noi atenționări cod galben de ger și vânt.

Administrația Națională de meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul: 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00, când temepraturile minime vor coborî până la -20 de grade.

ANM a emis cod galben de vreme rece și ger

„În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade. Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade”, au anunțat meteorologii.

ANM a emis cod galben de vânt la munte

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m, avertizare valabilă în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 02:00.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Ce au anunțat meteorologii pentru începutul lunii martie 2021

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70...90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității”, potrivit ANM.

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de vânt în Moldova, cu rafale de până la 60 de kilometri pe oră. În același timp, intensificări ale vântului, de până la 50 de kilometri pe oră vor avea loc și în alte regiuni, precum Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei. Avertizarea cod galben este valabilă în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 15 februarie, ora 20:00.

Citește și: Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie 2021. Când scăpăm de ger și vreme severă

„Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55...60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40...50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei”, se arată pe site-ul ANM.

Citeşte şi: Vremea 17 februarie. Valori termice scăzute în cea mai mare parte a ţării. Ger în Capitală

Pe 15 februarie vremea se va menține rece în majoritatea regiunilor: geroasă dimineața pe arii restrânse, iar noaptea în special în nordul, centrul și Nord-Estul țării. Cerul va fi variabil în Vest și Sud-Vest iar în rest va prezenta înnorări temporare. Va ninge slab în cea mai mare parte a zonei montane, local în Nord, centru și Nord-Est și izolat în partea de sud. Vântul nu va lipsi și va avea intensificări temporare îndeosebi de-a lungul zilei, ce va intensifica senzația de frig cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră, la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

Nouă alertă ANM cod galben și portocaliu de ger și vânt puternic. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor... Alertă meteo! Cod galben de ninsori și viscol în zece județe din țară. Până când este valabilă avertizarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x