Alertă de ger în toată țara! ANM: Ne așteaptă temperaturi de până la -20 de grade Celsius. Până când este valabilă avertizarea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ger, valabilă în toată țara, în intervalul 16-20 ianuarie.

ANM a emis o informare de ger pentru perioada 16-20 ianuarie

Shutterstock

Avertizarea meteorologică este valabilă pentru intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00 și constă în nopți și dimineți geroase.

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade”, se arată în informarea ANM.

ANM: Ger în toată țara. Local se va semnala ghețuș

Și maximele vor fi în mare parte negative:
„Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuș”, anunță ANM.

Prognoză meteo specială pentru București

În intervalul 16 ianuarie, ora 02:00- 20 ianuarie, ora 10:00, vremea în București va fi una geroasă atât noaptea cât și dimineața.

Temperaturile minime se vor încadra între -12 grade Celsius și -8 grade Celsius, mai coborâte în zona preorășenească, sub -14 grade Celsius.

Maximele pe timp de zi vor fi negative și vor fi cuprinse, între -4 grade Celsius și -2 grade Celsius. Local se va semnala și ghețuș.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021. Ce anunță meteorologii pentru următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021 pe regiuni

În Maramureș, ne așteaptă o zi rece cu ninsoare și o maximă termică ce nu va depăși - 3 grade nici în Satu Mare, nici în Baia Mare. Va fi rece și în Crișana, unde va continua să ningă în cea mai mare parte a regiunii, iar temperaturile maxime vor atinge doar - 2 grade în Oradea și 0 grade în Arad.

Sunt anunțate ninsori și în Banat, însă nu foarte însemnate cantitativ, dar termometrele vor indica maxime de până la - 1 grad în Reșița, o grade în Lugoj și 1 grad în Timișoara.

Citește și: MAE a emis atenționări de călătorie pentru țări lovite de vreme rea. Ce zone sunt vizate

În Oltenia se anunță o zi plăcută pentru jumătatea lunii ianuarie, unde cerul va fi variabil spre senin. Maxima zilei în Oltenia va atinge 2 grade în toate zonele.

În Transilvania va ninge și astăzi, iar temperaturile vor fi destul de mici. Maximele aici nu vor depăși - 3 grade în Zalău, Bistrița, Cluj Napoca, - 5 grade în Miercurea Ciuc și 0 grade în Deva.

Pentru Moldova, meteorologii anunță cer noros și ninsori în partea de vest a regiunii. Temperaturile maxime se vor încadra între - 4 grade în Suceava și 2 grade în Focșani.

Dobrogenii vor avea parte de o zi de vineri cu soare și temperaturi ce vor urca până la 1 grad în Sulina, 4 grade în Cernavodă, 3 grade în Constanța și Tulcea.

În Muntenia, vom avea cer variabil și temperaturi apropiate de normalul perioadei.Se vor înregistra 2 grade în Pitești, Ploiești, Buzău, Târgoviște și 3 grade în Giurgiu și în Călărași.

Ultimele știri