Antena Căutare

Alertă Meteo! Cod galben de ninsori, viscol și polei. Ce zone sunt vizate și până când este valabilă avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben pentru data de 27 decembrie 2021 - 28 decembrie 2021. ANM anunță ninsori însemnate cantitativ, viscol, precipitații moderate cantitativ și polei în mai multe zone ale țării.

ninsoare-mașini-viscol-cod-galben
Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben pentru data de 27 decembrie 2021 - 28 decembrie 2021. | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un cod galben de precipitații moderate cantitativ și polei, valabil în intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 08:00. În zona montană la altitudini înalte și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile.

„Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului. Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60 - 70 km/h spulberând zăpada.”, au anunțat meteorologii, conform meteoromania.ro.

Ce zone sunt vizate de codul galben de ninsori abundente și viscol

Meteorologii au emis și un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol pentru zonele montante, la altitudini de peste 1700 m. Va ninge în Carpații Meridionali și se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va avea rafale ce vor depăși 60 - 70 km/ și va viscoli ninsoarea.

Avertizarea este valabilă în intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 27 decembrie, ora 22:00.

Totodată, ANM a anunțat un cod galben de ninsori și pentru cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali.

Citește și: Prognoza meteo 27 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zona Carpaților Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.”, au mai adăugat meteorologii, conform sursei citate mai sus.

Cod galben de polei în aproape toată țara

Vom avea parte și de un cod galben de polei, valabil de pe 27 decembrie, ora 17:00 până pe 28 decembrie, ora 08:00.

În județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea vor fi condiții de precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care local vor determina depuneri de polei.

Cum va fi vremea de Revelion

Finalul de an va aduce ninsori ușoare, dar și ploi în majoritatea regiunilor din țară.

"Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem. Nopțile vor deveni geroase, astfel valorile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade. În aceaste condiții vor fi ninsori la munte, în nord şi în centru şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla cu intensificãri în zona montanã înaltã, în regiunile estice şi în sud-vest şi izolat în restul teritoriului", a spus Oscar Stanciu, potrivit Observator.

Prognoza meteo 27 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x