Antena Căutare

Alertă Meteo! Cod portocaliu și cod galben de viscol, ploi și ninsori! Până când este valabilă avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis marți dimineață o avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol în 13 județe. În același timp, majoritatea celorlalte județe sunt vizate de cod galben.

Colaj cu o umbrelă în timpul ploii și un bărbat în mijlocul ninsorii
Meteorologii au emis avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme rea | Shutterstock

Exceptând o mică parte din vestul țării, România este afectată de vreme rea, iar meteorologii au emis avertizări cod galben și cod portocaliu.

Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme rea care va afecta 13 județe din centrul țării. Fenomenle vizate sunt: intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Codul portocaliu va intra în vigoare astăzi, 16 martie 2021, ora 14:00 și va fi valabil până mâine, 17 martie, orele 23:00.

Ce județe sunt afectate de avertizarea cod portocaliu de viscol și ninsori abundente

„În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90...110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, se arată pe site-ul ANM.

Cele 13 județe afectate de codul portocaliu sunt: Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin.

Cod galben de vreme rea în aproape toată țara

În același timp, majoritatea zonelor din țară sunt sub avertizare cod galben de vreme rea de astăzi, până pe 18 martie, ora 06:00.

Exceptând zonele vestice ale județelor Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad și Timiș, toată țara este vizată de avertizare de vreme rea.

Citește și: Prognoza meteo 16 martie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Meteorologii au precizat că majoritatea zonelor din țară vor avea parte de ploi, iar în timpul nopții ninsorile își vor face apariția în unele regiuni:

„În intervalul menționat, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.
În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent!

Citește și: Alertă ANM! Prognoza meteo pentru începutul lunii aprilie. Meteorologii nu au vești bune pentru săptămânile ce urmează

Vremea la munte

Meteorologii au anunțat că la munte va ninge viscolit și se va acumula un strat consistent de zăpadă:

„La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55...65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii au precizat că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, există posibilitatea actualizării mesajelor de avertizare.

Avertizare ANM! Intră în vigoare două coduri galbene de ploi și ninsori. Care sunt zonele afectate de schimbările meteo... Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori abundente până sâmbătă și vreme deosebit de rea în mai multe județe din țară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x