Prognoza meteo 16 martie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Codul galben ce va aduce ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania, viscol la altitudini de peste 1500 metri, ploi și ninsori abundente în Moldova și local ploi însemnate cantitativ în Muntenia, Oltenia și Dobrogea va rămâne activ până mâine seară la ora 20.00.

Prognoza meteo 16 martie 2021

profimedia

În rest vremea va fi rece, se va menține în general închisă și vor fi precipitații în cea mai mare parte a teritoriului, local mai însemnate cantitativ, în centrul, sudul și estul țării. Vor predomina ploile în sud și pe alocuri în vest, iar în nord, centru și nord-vest, treptat vor fi mai ales ninsori.

În Maramureș, unde vor predomina ploile, dar în timpul nopții vor fi precipitații mixte. Astfel, maximele termice vor atinge astăzi 6 grade. Pentru Crișana se anunță ploi și o temperatură de 7 grade, atât în Oradea, cât și în Arad.

Bănățenii vor avea o zi ploioasă de marți cu temperaturi ce nu vor depăși 8 grade Celsius. Pentru Oltenia, meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ și o scădere a valorilor termice. Astăzi nu vom avea mai mult de 7 grade Celsius.

În Transilvania, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță în cea mai mare parte a regiunii. În timpul nopții, însă va ninge. La munte, vântul va sufla destul de puternic și va viscoli zăpada. Temperaturile nu vor depăși astăzi 5 grade Celsius.

Ploi vom avea astăzi și în cea mai mare parte a Moldovei. În zona montană precipitații vor fi mixte, iar la peste 1500 metri va ninge. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 4 și 10 grade Celsius.

În Dobrogea va ploua pe tot parcursul zilei, vântul va avea intensificări, iar temperaturile maxime vor urca până la 10 grade. Ziua de marți aduce în Muntenia ploi abundente și temperaturi ce vor atinge 9 grade.

În București va ploua atât astăzi, cât și în zilele ce urmează. Astăzi maxima va fi de 8 grade, mâine de 7 grade, iar joi se mai încălzește puțin și se vor înregistra 10 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 6 grade

Oradea – 7 grade

Cluj-Napoca – 4 grade

Suceava – 4 grade

Iași – 10 grade

Brașov – 4 grade

Sibiu – 4 grade

Timișoara – 8 grade

Craiova – 5 grade

București – 8 grade

Galați – 9 grade

Constanța – 9 grade

Ultimele știri