Antena Căutare

Alertă meteo de cod portocaliu! Ce zone sunt vizate de vijelii puternice, grindină și ploi abundente

Meteorologii au emis două avertizări de ploi și vijelii, valabile pentru cea mai mare parte din țară. Numai sud-estul țării nu se află pe lista galbenă sau portocalie a meteorologilor.

Colaj cu ploaie și fulgere
Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de vremea rea | Shutterstock

Numai Galați, Brăila, Ilfov, Călărași, Giurgiu, București, Constanța și Tulcea nu sunt vizate de avertizările de ploi. Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de ploi.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru perioada 30 iunie, ora 11:00 – 01 iulie, ora 12:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Județele vizate de cod galben sunt: Buzău, Dâmbovița, Vaslui, Dolj, Teleorman, Olt, Prahova.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare cod portoclaiu de vijelii puternice, grindină, și ploi abundente, valabil în intervalul 30 iunie, ora 14:00 – 01 iulie, ora 06:00.

Citește și: În iunie ploi, în iulie caniculă. Regiunile în care temperaturile vor atinge până la 38 de grade Celsius în cel mai scurt timp

Ce județe sunt vizate de cod portocaliu de vreme rea

„Din după-amiaza zilei de miercuri (30 iunie) în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Prognoza Meteo, 30 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

De codul portocaliu sunt vizate județele: Alba, Bihor, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Argeș, Bistrița-Năsăud, Iași, Neamț, Sălaj, Arad, Botoșani, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Satu Mare, Vâlcea, Bacău, Brașov, Covasna, Hunedoara, Maramureș, Suceava, Vrancea.

Alertă meteo de caniculă

De asemenea, în cursul zilei de 30 iunie se menține avertizarea meteorologilor de disconfort termic accentuat și caniculă.

„În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade. În cursul zilei de miercuri (30 iunie), în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat vor persista, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35...38 de grade”, au anunțat meteorologii.

Alertă ANM! Cod galben și portocaliu de caniculă. Ce zone sunt afectate și până când este valabilă avertizarea... Prognoza Meteo, 1 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x