Antena Căutare

ANM anunță ploi în următoarea perioadă. Unde se vor semnala descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului

Meteorologii anunță episoade de instabilitate atmosferică în mare parte din țară, începând cu joi seara și până sâmbătă.

Colaj cu ploi și vânt
ANM anunță ploi în următoarea perioadă | Shutterstock

Meteorologii au emis o informare meteorologică de vreme rea pentru intervalul de valabilitate: 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului, potrivit meteoromania.ro.

Regiunile din vestul, centrul și nordul țării sunt vizate de ploi, descărcări electrice și căderi de grindină.

În ce zone vor fi averse în următoarea perioadă

„În intervalul menționat în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Meteorologii au anunțat că vor fi ploi însemnate cantitativ în următoarea perioadă.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe alocuri, 30...40 l/mp, îndeosebi la munte.

De asemenea, se vor semnala intensificări ale vântului.

Citește și: Prognoza meteo 16 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

„Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului”, au precizat meteorologii.

Metoeorologii au emis, de asemenea, estimări ale temperaturii pentru următoarele săptămâni.

În săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021 temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, potrivit Observator.

Meteorologii au precizat că la începutul lui octombrie se vor înregistra temperaturi sub normalul perioadei. În săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021 temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo până la jumătatea lui octombrie. Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă și când se răcește considerabi... Prognoza meteo 17 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x