Căutare Live

ANM atenționare de vreme severă în România, în Ajun și de Crăciun! Vine urgia albă!

ANM atenționare de vreme severă în România, în Ajun și de Crăciun! Meteorologii au emis cod galben de vânt, ploi și ninsori în mai multe zone ale țării!

atentionare anm viscol

ANM atenționare de vreme severă în România, în Ajun și de Crăciun! Meteorologii au emis cod galben de vânt, ploi și ninsori în mai multe zone ale țării!

ANM atenționare de vreme severă în România - 23 decembrie, ora 14 – 25 decembrie, ora 06

Fenomene vizate și zone afectate: precipitații moderate cantitativ: predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord și centru și mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65...70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș.

ANM atenționare de vreme severă în România - 24 decembrie, viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei.

sursa: anm

BREAKING NEWS. ANM a emis, pentru prima oară în 2018, COD PORTOCALIU de viscol!... Alertă meteo! Este Cod GALBEN în țară! Zonele afectate, în următoarele ore   ...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri