Arde Europa! Canicula fără precedent care se apropie de România: „Este ca-n Iad. Sunt 42 de grade la umbră”

 

Europa este sub cod roșu! Temperaturile înregistrate astăzi sunt fără precedent în istorie, iar avertismentul de caniculă istorică ajunge și în țara noastră. Căldura care a pus stăpânire pe tot continentul vor ajunge și pe meleagurile mioritice.

25 iulie este ziua în care termometrele din Europa Occidentală au fost înregistrate temperaturi istorice. Meteorologii din Marea Britanie, Franța, Belgia sau Olanda au atras atenția asupra pericolului și au declarat ziua de astăzi, cea mai călduroasă din toate timpurile pentru anumite zone din bătrânul continent.

Vremea 26 iulie 2019. Prognoza meteo: vreme instabilă și temperaturi în creștere

Potrivit măsurătorilor, astăzi s-au înregistrat 40 de grade la umbră în Paris, 39 de grade la Londra, 42 de grade Celsius în Gilze-Rijen (Olanda) sau 43 de grade Celsius la Antwerp (Belgia),

Valul de aer canicular poate afecta și România în zilele viitoare. De altfel, Europa Centrală și de Est nu vor scăpa de căldurile insuportabile pe care le suportă acum cetățenii din partea de Apus a bătrânului continent.

Oamenii sunt disperați și speră ca zilele de foc să treacă rapid: „E ca-n Iad. În viața mea nu am văzut așa ceva. E o căldură insuportabilă”, a spus unul dintre locuitorii orașului olandez, Gilze Rijen. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI