Live acumChefi la cutite (r)
Prime Time 20:00Antitalent

Avertismentul meteorologilor! Ger extrem! Unde sunt prognozate -15 grade Celsius

Avertisment meteorologilor! Vremea se înrăutățește în zilele următoare, cu episoade de ger extrem! ANM a emis deja o informare de vreme severă pentru mai multe județe din România, valabilă pentru următoarele trei zile. Când și unde sunt prognozate temperaturi de minus 15 grade Celsius.

vremea inghet

Avertisment meteorologilor! Vremea se înrăutățește în zilele următoare, cu episoade de ger extrem! ANM a emis deja o informare de vreme severă pentru mai multe județe din România, valabilă pentru următoarele trei zile. Când și unde sunt prognozate temperaturi de minus 15 grade Celsius.

ANM vremea cu ger extrem. ANMa emis o avertizare meteo de vreme deosebit de rece, valabilă pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în care sunt vizate ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief, dar și episoade de ger.

ANM vreme cu ger extrem! Vreme deosebit de rece în toată țara

În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.
În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.
În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie)
.

Vineri, vremea se va menține deosebit de rece. În exteriorul arcului carpatic, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei, în timp ce în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente în sud, în est și local în centru. Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte, mixte în regiunile estice și centrale, precum și în dealurile sudice și predominant ploi în rest.

ANM vreme cu ger extrem! Temperaturi de minus 15 grade Celsius

Sâmbătă ninsorile ajung și la București, iar temperaturile devin negative și în Capitală. Însă episoadele de ger extrem se vor produce în noaptea de sâmbătă spre duminică și chiar în dimineața zilei de duminică, când în depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile minime se vor apropia de -15 grade.

Vântul va suflă slab în aproape toată țara, cel mult slab până la moderat în nordul extrem al Moldovei și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 și 10 grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și în nordul extrem al Moldovei, iar cele mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral. Vezi aici prognoza meteo detaliată pentru weekend!