Antena Căutare

Iarnă cumplită! Valul de aer siberian a adus viscole și îngheț

Vremea. Val de aer siberian prognozat de meteorologi aduce temperaturi minime extreme. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea la pragul înghețului, iar pe crestele montane va predomina viscolul. 

Iarnă cumplită! Valul de aer siberian a adus viscole și îngheț
val de aer siberian

Vremea. Val de aer siberian prognozat de meteorologi aduce temperaturi minime extreme. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea la pragul înghețului, iar pe crestele montane va predomina viscolul.

Vremea. Primele ninsori și temperaturi scăzute sunt prognozate de meteorologi începând cu această noapte. La munte va ninge toată ziua de vineri, iar sâmbătă sunt așteptate temperaturi minime de - 7 grade Celsius.

Prognoza meteo, valul de aer siberian. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vom asista la un proces de răcire a vremii care se va resimţi în toate regiunile. Joi, când aerul rece siberian ajunge în România, se face face foarte frig. Masa de aer va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.

"Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane", a precizat Alina ŞerbanALINA SERBAN, meteorolog ANM, într-o intervenţie la RTV.

Valul siberian. Prognoza meteo de vineri 16 noiembrie

Ziua de vineri va debuta cu atmosferă foarte rece și temperaturi negative. Valorile termice se încadrează între 2°C și -5°C. Se oprește lapovița, ploile de asemenea se opresc. De sâmbătă, ninsorile cad atât ziua cât și noaptea.

La București, atmosferă la fel de rece, cu temperaturi ce se încadrează între 8 și 2 grade Celsius.

Potrivit vremea.ro, vineri vor mai cădea unele ploi slabe izolate doar în nordul Moldovei, în sudul Banatului și al Olteniei și pe litoral. Vântul va suflă tare în est și în sud-est (cu rafale de până la 60-70 de km/h pe litoral) și slab, cel mult slab până la moderat în restul țării. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 3 și 8 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 8-13 grade în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia și 5-10 grade în Dobrogea și în Moldova.

Valul de aer siberian a lovit România! Frig cumplit, ninsori și polei... ANM alertă meteo cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite! 5 județe afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x