Avertizare RO-ALERT: Cod roșu de inundații în trei județe din România. Oamneii au fost sfătuiți să evite zonele cu risc ridicat

Alertă în România! Hidrologii au emis un Cod Roşu de inundaţii, valabil până miercuri seara, în mai multe localităţi din judeţele Alba, Sibiu şi Mureş.

Avertizare RO-ALERT: Cod roșu de inundații în trei județe din România

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi seara, o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele judeţele Alba, Mureş şi Sibiu, valabilă până miercuri, la ora 3:00.

Se amână relaxarea din luna iulie? Ministrul Sănătății a declarat motivele pentru care s-ar ajunge la un astfel de scenariuPotrivit hidrologilor, în aceste zone se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Mureş - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Ocna Mureş - amonte S.H.
  • Alba Iulia, Târnava Mică - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Târnăveni
  • Târnava Mare - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Mediaş,

Se ieftinesc gazele! Care este data exactă la care românii vor plăti mai puțini bani pe consumul de gaze, la întreținere

  • Târnava - afluenţii aferenţi sectorului aval Blaj, judeţele Alba, Mureş şi Sibiu.

De asemenea, până la ora 22:00, este în vigoare o avertizare similară de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bega - bazin superior amonte S.H. Făget, judeţul Timiş. Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Saşa.

METEO. România este măturată de vijelii. Cum va fi vremea în următoarele zile, în țarăToate avertizările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiile Bazinale de Apă Someş-Tisa, Crişuri, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău - Ialomiţa, Siret, Prut-Bârlad şi Dobrogea-Litoral.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri