Când vine vara în România? ANM a venit cu vești nu tocmai plăcute: "vremea va fi mai rece decât este normal"

Vreme iunie 2020. Potrivit prognozei ANM, în a doua săptămână din luna iunie, mai exact perioada 8 – 15 iunie, vom începe să resimțim vara. În săptămâna 1 - 8 iunie, vremea va fi mai rece decât este normal. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Când vine vara în România? ANM a anunțat prognoza pentru luna iunie

Vreme iunie 2020. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

Totodată, în săptămâna 15 – 22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

Se rup norii peste România! Meteorogii, avertizare de maximă importanță, pentru următoarele ore. Cele mai afectate zone

Vreme iunie 2020. Ultima săptămână a primei luni de vară, perioada 22 – 29 iunie, aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

Cum va fi vremea în weekendul 30-31 mai

Sâmbătă, 30 mai, în majoritatea regiunilor, vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în sudul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi pe areale restrânse în rest.

Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice și temperaturi scăzute

Pe suprafeţe mici va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele normale pentru sfârşitul lunii mai, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Ultimele știri