Se rup norii peste România! Meteorogii, avertizare de maximă importanță, pentru următoarele ore. Cele mai afectate zone

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis, vineri, mai multe avertizări cod galben de ploi, descărcări electrice, grindină şi vânt, valabile în mai multe judeţe din ţară.

Se rup norii peste România! Meteorogii, avertisment de maximă importanță, pentru următoarele ore. Cele mai afectate zone

Potrivit ANM, în mai multe localităţi din judeţele Harghita, Sibiu, Maramureș. Satu Mare, Constanța și Tulcea, se vor înregistra furtuni, cu averse și grindină, descărcări electrice, însoțite de intensificări ale vântului.

Avertizările meteo, de tip cod galben, emise de meteorologi, vor fi valabile până la ora 18:00.

O altă avertizare Cod galben, ce a fost valabilă până la ora 15.00, a vizat localităţi din judeţul Alba, dar şi zona de munte a judeţului. Până la 14.30 au fost sub avertizare de vreme rea localităţi din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara. Aversele au cumulat 15-20 de litri pe metru pătrat şi vor fi însoţite de grindină şi descărcări electrice.

Ce festivaluri și concerte vor fi interzise, în România, pe toată durata verii! Ministerul Culturii, informații de ultimă oră

Cum va fi vremea în weekendul 30-31 mai

Sâmbătă, 30 mai, în majoritatea regiunilor, vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în sudul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi pe areale restrânse în rest.

În ce condiții vom putea ieși la terase? Cine va putea sta la aceeași masă? Alexandru Rafila, despre viața după 1 iunie

Pe suprafeţe mici va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele normale pentru sfârşitul lunii mai, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Ultimele știri