Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Ciclon în România. ANM a extins codul galben de vreme rea. Zonele afectate

Ciclon în România. ANM a extins codul galben de vreme rea, joi, 10 ianuarie. Zone afectate de vremea rea și prognoza meteo in weekend. 

ciclon in romania

Ciclon în România. ANM a extins codul galben de vreme rea, joi, 10 ianuarie. Zone afectate de vremea rea și prognoza meteo in weekend.

Ciclon în România. Meteorologii au emis o alertă de ninsori abundente, viscol, ploi şi polei, care a intrat în vigoare şi va fi valabilă până vineri la prânz. De asemnea, este așteptat un ciclon care aduce ninsorile vine dinspre Marea Mediterană, adică dintr-o zonă mai caldă, spre deosebire faţă de cel anterior, care venise din nord, dinspre Islanda, şi adusese temperaturi de minus 20 de grade şi zăpada îngheţată.

Ciclon în România. Acest ciclon se va alimenta cu umiditatea din Marea Neagră, astfel că cele mai multe precipitaţii vor fi în est şi sud-est, existând riscul de polei.

ANM, cod galben de vreme rea extins

ANM a mai trimis încă două mesaje de vreme severă imediată, valabil până la ora 13.00, cursul zilei de azi.

Astfel, în județul Tulcea se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m

După rafalele de vânt, în zona Costanța și județul Tulcea va apărea ceaţa densă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Ciclon în România. Cum va afi vremea în weekend

Potrivit prognozei speciale pentru municipiul Bucureşti emise de meteorologi, încă de miercuri seara, de la ora 20.00 și până joi la ora 8.00, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă nou depus va fi, în general, de 6...10 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu rafale de cel mult 30 km/h. Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2...-1 grad.

Vineri, vremea va fi în general închisă, cu precipitații mai ales seara și noaptea. Acestea vor fi în general sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea ca trecător să se semnaleze și lapoviță sau ploaie ceea ce va determina apariția poleiului. În dimineața zilei de vineri grosimea stratului de zăpadă se va situa în jur de 12...16 cm, izolat mai mare. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad. Spre seară, cerul va avea înnorări și trecător va mai ninge slab, dar grosimea stratului de zăpadă nou depus va fi, cel mai probabil, nesemnificativă. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi în jur de 1 grad.

Prognoza meteo în weekend 12 -13 ianuarie în Bucureșt

Sâmbătă și duminică, ninsorile se vor opri în Capitală, iar în loccul lor va domni gerul. Vremea va fi deosebi de rece. Sâmbătă noapte, temperaturile scad până la -11 grade Celsius, iar la amiază nu vor trece de - 3 grade Celsius.

Duminică, gerul se mai domolește, iar temperaturile se vor încadra între -4 și -6 grade Celsius.

Vremea în weekend 12- 13 ianuarie la munte

La munte, vremea va fi geroasă, temperaturile maxime și minime se vor încadra între -5 și -9 grade Celsius sâmbătă și între -2 și -7 grade duminică. Nu vor mai fi ninsori, însă va persista fenomenul de ceață, atât ziua, cât și noaptea.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro