Live acumMireasa
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Ciclon în România! Fenomene meteo periculoase în weekend. Anunț meteorologi

Ciclon în România! Fenomene meteo periculoase în weekend. Cum ne afectează și ce anunță meteorologii.

ciclon in Romania

Ciclon în România! Fenomene meteo periculoase în weekend. Cum ne afectează și ce anunță meteorologii despre vremea în următoarele zile.

Ciclon în România! România este afectată de un ciclon mediteranean care a activat în ultimele zile în întreg sud-estul Europei. Acesta va continua să afecteze țara noastră și în cursul weekendului, când sunt așteptate să cadă precipitații mixte pe arii extinse.

Ciclon în România! Cum va fi vremea în weekend

Cantitătile de apă vor fi mai însemnate în podisul și în subcarpații Getici și pe pantele sudice ale Carpaților Meridionali, unde se vor acumula pană la 50 de mm pe parcursul întregului interval. În aceleași regiuni, la altitudini de peste 800-1000 de metri se va depune un strat consistent de zăpadă de pană la 30-40 de centimetri. Un strat de omăt de pană la 10-15 centimetri se va depune local și în Transilvania, în sudul Banatului și în Moldova.

La sol temperaturile vor fi negative, insă în altitudine acestea vor fi pozitive; fulgii de zăpadă care vor trece prin respectivul strat de temperaturi pozitive se vor topi și vor ajunge la sol sub formă de ploaie, care datorită temperaturilor negative din stratul limită, va îngheța instant. Acesta este mecanismul de producere a ploii înghețate („freezing rain”), iar riscul apariției poleiului va fi foarte ridicat în special în sudul Moldovei și în Bărăgan.

În unele zone din sudul Moldovei se vor semnala granule de gheată, deoarece temperaturile vor fi prea scăzute pentru că ploaia să se mentină în stare suprarăcită (frecarea cu aerul nu mai este eficientă pentru menținerea picăturilor de apa în stare lichidă la temperaturi în general de sub -4, -5 grade Celsius, iar respectivele picături de apă ingheată în trecerea lor prin stratul de aer rece).

Ciclon în România. Avertisment de polei în București în weekend

25.01.2019 ORA 12 - 26.01.2019 ORA 08

Începând din orele serii, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, slabe cantitativ, dar continue și vor fi depuneri semnificative de polei. Vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 45...55 km/h. Temperatura aerului, fără variații pe parcursul intervalului, va fi de -1...0 grade.

26.01.2019 ORA 08 - 27.01.2019 ORA 08

La începutul zilei vor mai fi precipitații slabe, mai ales ploaie, iar seara și noaptea se va forma ceață. Depunerile de polei se vor menține. Vântul va sufla în general moderat, cu cel mult 30...35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de duminică dimineață de -1...0 grade.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro