Antena Căutare

Cod galben și portocaliu de ploi, vijelii și instabilitate atmosferică. Ce zone din țară sunt afectate

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis atenționări de tip cod galben și portocaliu de ploi, vijelii și instabilitate atmosferică. Până la ce oră sunt valabile alertele meteo și ce zone vizează. Se pare că jumătate din țară va fi afectată.

furtuna
Alertă meteo! Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Care sunt zonele afectate | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni, valabil pentru jumătate de țară. Iată care sunt zonele vizate și până la ce oră rămâne în vigoare avertizarea. De asemenea, la scurt timp, a fost anunțată și o avertizare cod portocaliu.

Citește și: Super Neatza, 9 iunie 2023. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cod galben de ploi în vest, nord și centru

Meteorologii anunță că vremea se va menține instabilă zilele următoare, mai ales în zona de munte. Jumătate de țară se află sub avertizare cod portocaliu de furtuni și vijelii până în această noapte, la ora 23:00, în timp ce avertizarea de tip cod galben este valabilă și pentru ziua de mâine, 10 iunie.

Alertă meteo de furtuni și vijelii. Cât se va menține instabilitatea atmosferică și ce zone sunt vizate

Specialiștii ANM au anunțat instabilitate atmosferică temporar accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, dar și la munte, valabil de la 10:00 astăzi, până mâine, 10 iunie, la aceeași oră.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, a transmis ANM, cu privire la codul galben.

Codul portocaliu are un interval de valabilitate până în această seară, la ora 23:00, începând cu ora 14:00, iar fenomenele vizate sunt aversele torențiale.

„În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore). În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte”, se mai arată pe pagina oficială.

Citește și: Prognoza meteo 9 iunie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cum va fi vremea în București

Potrivit meteorologilor, în decursul zilei de astăzi, 9 iunie 2023, temperaturile ating pragul canicular în Capitală. Potrivit Accuweather, este așteptată o temperatură maximă de 29 de grade. Specialiștii au punctat că vremea se va situa aproape de pragul canicular de 30 de grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată momentan pentru luna în care ne aflăm, în acest an.

Prognoza meteo 9 iunie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 10 iunie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x