Antena Căutare

Cod portocaliu de caniculă pentru București și alte zone ale țării. Câte grade se vor înregistra în Capitală

Un cod portocaliu de caniculă a fost emis pentru București și mai multe județe ale țării. Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat.

Un cod portocaliu de caniculă a fost emis pentru București și mai multe județe ale țării | Shutterstock

Valul de căldură persistă în aproape toată România astăzi, 22 august 2024. Bucureștiul se află sub cod portocaliu de caniculă, în timp ce alte județe ale țării sunt sub cod galben de valori termice ridicate.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni! Prognoza meteo pentru 19 august-2 septembrie 2024. Ce urmează

„În sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade. Pe parcursul zilei de joi, 22 august, vântul va avea temporar intensificări în est, sud-est și extremitatea de sud-vest a țării.”, au anunțat meteorologii despre codul galben de caniculă, potrivit meteoromania.ro.

Ce zone sunt vizate de codul portocaliu de căldură

Articolul continuă după reclamă

Astăzi, 22 august 2024, Capitala se află sub cod portocaliu de căldură alături de alte județe precum: Ilfov, Giurgiu, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Călărași, Ialomița și jumătate din Constanța. Aici se vor înregistra până la 38 de grade Celsius.

„Valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv. În cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade.”, se arată pe site-ul ANM.

Canicula se va resimți și mâine, 23 august 2024, în București.

Prognoza meteo 22 august 2024. Care sunt temperaturile maxime de joi

Joi, 22 august 2024, temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade Celsius în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei, până în jurul a 38 de grade Celsius izolat în Muntenia şi vestul Dobrogei, iar cele minime se vor situa în general între 12 şi 22 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă. Anunțul ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi seara, local la munte şi pe arii restrânse în centru, sud şi est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Olteniei, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor, în general cu viteze de 40...60 km/h. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Noaptea şi dimineaţa, pe areale mici, vor fi condiţii de ceaţă.

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România pe 22 august 2024:

București: 38 de grade Celsius

Constanța: 35 de grade Celsius

Craiova: 36 de grade Celsius

Timișoara: 32 de grade Celsius

Sibiu: 30 de grade Celsius

Brașov: 30 de grade Celsius

Galați: 38 de grade Celsius

Oradea: 29 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 29 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 29 de grade Celsius

Iași: 32 de grade Celsius

Baia Mare: 29 de grade Celsius

Suceava: 27 de grade Celsius

Prognoza meteo 22 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 23 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x