Antena Căutare

Atenționare de maximă importanță de la meteorologi! Cod portocaliu! Zonele în care revin ninsorile și viscolul, în următoarele zile

Atenționări de Cod portocaliu și Cod galben de vânt și ninosir viscolite au fost emise, luni dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru următoarele zile, în câteva zone din țară.

Atenționare de maximă importanță de la meteorologi! Cod portocaliu! Zonele în care revin ninsorile și viscolul, în următoarele zile
Ilustrație.

Potrivit ANM, este Cod galben, începând de luni, 10 februarie, ora 14.00, până marți, 11 februarie, ora 20:00, la munte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș. Sunt anunțate și nnsori viscolite în zona montană înaltă.

În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65...75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.
Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55...65 de km/h și izolat 70...80 km/h.

Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20...25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.
ntensificări ale vântului, cu rafale în general de 45...55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp.


De asemenea, este anunțat Cod portocaliu, de la ora 18.00, până mâine, la ora 20.00. Sunt așteptate intensificări ale vântului, viscol, vizibilitate redusă, în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor.

În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90...120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri.

Știre inițială:

Atenționări de Cod galben de vânt valabile în următoarele ore au fost emise, luni dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru șapte județe.

Mai târziu, va fi Cod galben, începând de marți, ora 20:00, până miercuri, ora 20:00. Sunt anunțate intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă

În zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Neamţ, peste cota 1800 de metri, sunt prognozate intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală de la 90 km/h la 120 km/h.

În judeţul Cluj vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi 90...100 km/h.

De asemenea, în judeţele Constanţa şi Tulcea se anunţă intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55...65 km/h.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, manevrele au fost sistate în Bara Sulina.

Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite la munte, în următoarele două zile; în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năs... Vremea începe să se încălzească, dar nu scăpăm de precipitații. Prognoza meteo până pe 23 februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x