Antena Căutare

Dacă mai păstrezi această monedă veche în casă ai mari șanse să te îmbogățești. Pe ce sumă a ajuns să se vândă

Dacă mai păstrezi în casă moneda de 100 de lei fie pentru că ești nostalgic, fie pentru că ai așteptat trecerea timpului pentru a deveni un bun valoros, trebuie să știi că este foarte căutată de colecționari, care sunt dispuși să ofere mulți bani. Dacă o ai acasă, te îmbogățești. Iată la ce preț a ajuns să se vândă.

colaj foto cu moneda veche de 100 de lei
Dacă mai păstrezi această monedă în casă te îmbogățești. | Captură OLX

Monedele și bancnotele vechi sunt la mare căutare. Colecționarii o fac din pasiune, unii vor să le vândă mai departe foarte scump, cert este că dacă le ai în casă, poți să te îmbogățești peste noapte.

Ce monedă te poate îmbogăți dacă o ai în casă. A fost emisă acum 30 de ani

În lumea colecționarilor și a investitorilor în monede, accesul la piețele de vânzare și cumpărare este mai ușor ca niciodată. Cu o gamă largă de opțiuni disponibile pentru validare și tranzacționare, fiecare pasionat poate să-și lanseze propriul magazin și să vândă monede peste tot, în orice moment și în orice locație.

Una dintre monedele care atrage acum atenția este cea de 100 de lei, care a fost emisă acum 30 de ani și care a circulat intens pe piața românească. Această monedă, care a fost odată la îndemâna fiecărui român, a devenit acum un obiect de colecție extrem de căutat. Un colecționar amator a pus recent la vânzare una dintre aceste monede și a solicitat pentru ea suma impresionantă de 25.000 de lei, potrivit playtech.ro.

Citește și: Cum deosebești banii falși de cei reali. Tot mai multe bancnote contrafăcute sunt în circulație, spun autoritățile

Ce să faci cu banii deteriorați - recomandările BNR

De altfel, poți oricând să înlocuiești banii deteriorați sau uzați, fără taxe și comisioane, la BNR.

„Însemnele monetare prezentate se ramburseaza integral (100% din valoare), chiar dacă acestea prezintă lipsuri, în limitele legale admise, dar numai în condiţiile în care acestea se pot identifica fără rezerve. Însemnele monetare cărora le lipseşte mai mult de 40% din suprafaţă sau care nu prezintă toate elementele de identificare nu se pot rambursa solicitantului.

Atât în cazul preschimbării însemnelor monetare care nu mai au putere circulatorie, cât și în cazul schimbului însemnelor monetare uzate sau deteriorate, primite de la populație prin poștă, contravaloarea taxelor poștale aferente remiterii către petenți a numerarului schimbat va fi suportată de BNR”, se arată în explicațiile băncii centrale, mai arată sursa citată anterior.

Citește și: Un loc din parcare din București a ajuns să coste cât prețul unor apartamente cu 2 camere din alte orașe

Bancnota veche care costă cât o mașină. Dacă o ai acasă, te poți considera un om norocos

Un proprietar din Caraș-Severin își vinde bancnota de 2.000 de lei, cu eclipsă, cu nici mai mult, nici mai puțin de 2.500 de euro, cam cât costă o mașină la mâna a doua, relatează DCNews.ro.

„Vând bancnotă 2.000 de lei eclipsă 1999, am avut-o la vârsta de 7 ani și chiar m-am bucurat de eclipsă în 11 August 1999. Țin foarte mult la bancnotă!”, a scris bărbatul în anunțul său de pe un site de vânzări.

Un alt utilizator al platformei cere suma de 3.000 de euro pentru o bancnotă cu eclipsă din anul 2000. Se pare că bancnotele de 2.000 de lei din anul 1999 sunt primele bancnote emise în România care au fost confecţionate din polimeri. Până atunci, în Europa nu mai fuseseră emise bancnote din polimeri, mai notează DCNews.

Citește și: Românii, clienții amanetelor. Care sunt obiectele de valoare care se cumpără cel mai des

Alertă meteo! Este Cod galben în numeroase județe ale țării și vremea se va schimba radical! Ce anunță meteorologii... Ciclon din Marea Mediterană ajunge în România. Schimbarea radicală a vremii este iminentă. Urmează fenomene extreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x