Antena Căutare

Românii, clienții amanetelor. Care sunt obiectele de valoare care se cumpără cel mai des

În ultimii ani, românii au apelat din ce în ce mai des la renunțarea unor obiecte valoroase pentru a le duce în amanet. Această tendință a fost în creștere în ultima perioadă, iar produsele cel mai des aduse sunt chiar comune. Iată despre ce este vorba.

Galerie
Românii, clienții amanetelor. | Shutterstock

Atunci când românii își doresc să achiziționeze produse din categoria celor de larg consum, apelează fie la magazinele online, fie la cele fizice, dar suprinzător, din ce în ce mai des și la casele de amanet.

Ofertele pe care amanetele le promovează îi determină pe români să le aleagă în detrimentul marilor magazine atât de cunoscute, și astfel tendința de cumpărare a crescut semnificativ în ultimii ani în cazul acestora.

Iată ce produse se vând cel mai des în cazul amanetelor.

Citește și: O femeie din Craiova este acuzată de înșelăciune după ce s-a dat drept bărbat timp de șapte ani. A cerut și obținut 242.000 lei

Articolul continuă după reclamă

Care sunt obiectele de valoare care se cumpără cel mai des

Recent, o platformă de tranzacționare a produselor amanetate din România a efectuat o estimare a produselor cel mai des aduse în amanet chiar și pentru anul 2024.

Creșterile vânzărilor din ultimii ani îi determină pe specialiști să fie optimiști cu privire la anul în curs, aceștia menționând faptul că telefoanele inteligente, laptop-urile și tabletele vor fi și anul acesta cele mai căutate produse din portofoliu.

Respectiva companie a reușit să obțină o creștere semnificativă de 55% în anul 2023, față de anul 2022, conform Click.ro

Anul trecut a fost implementat un program „Buy Back”, care s-a dovedit a fi un succes real prin contribuirea acestuia la vânzările efectuate.

Programul funcționează prin a le permite clienților să vina la schimb cu dispozitive electronice mai vechi și să plece acasă cu produse de ultimă generație, cu singura condiție ca acestea să fie într-o stare bună de funcționare, dar și estetic. Astfel, ei primesc 75% din valoarea produsului.

Citește și: O româncă cu o meserie mai puțin populară în rândul femeilor i-a impresionat pe italieni. „Nu m-aș fi gândit niciodată”

Potrivit adevărul.ro, în 2024, compania își dorește să își îmbunătățească experiențele de tranzacționare atât în mediul online, cât și fizic, contribuind astfel la prelungirea ciclului de viață al produselor electronice și la reducerea deșeurilor acestora.

Această metodă de cumpărare prin „Buy Back” contribuie, de asemenea, la practicarea sustenabilității, oamenii fiind într-un mod voluntar sau nu, mult mai responsabili în privința consumului.

Citește și: Românii fac des această greșeală! Cum se pot reduce semnificativ prețurile facturilor de energie

Avantajele serviciului de amanet

Fiind văzută ca o soluție de urgență pentru a face rost de o anumită sumă de bani, amanetul este din ce în ce mai des ales de către românii de pretutindeni.

Împrumuturile pe care casele de amanet le oferă în baza unuor obiecte aduse spre amanetare sau vindere, sunt rapide și sigure, iar oamenii se încumetă din ce în ce mai des la această variantă.

Iată ce beneficii există:

  • un împrumut din amanet nu depinde de existența unor credite bancare
  • nu este verificat Biroul de Credit
  • ratele dobânzilor pot fi mai avantajoase decât la bănci
  • banii sunt oferiți pe loc
  • nu există multe cerințe
  • nu sunt necesare mai multe aprobări
  • îngrijirea produselor

Citește și: Un american din România, cuprins de lacrimi după gestul făcut de niște români pentru el. Ce a dezvăluit

Anul Nou Chinezesc 2024 începe pe 10 februarie. Ce se schimbă în anul Dragonului de Lemn... Un loc din parcare din București a ajuns să coste cât prețul unor apartamente cu 2 camere din alte orașe...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x