Locul de parcare reprezintă un subiect sensibil pentru mulți dintre bucureșteni. Prețurile din ultimii ani au ajuns departe de ceea ce mulți și-ar fi imaginat, iar închirierea acestora nu mai reprezintă neapărat o variantă tocmai accesibilă.
Prețurile uriașe îi determină pe oameni să se gândească de mai multe ori înainte de a-și achiziționa un loc de parcare sau chiar de a-l închiria.
Iată la ce preț s-a pus un loc de parcare la vânzare în București și de ce valorează atât de mult.
Un loc din parcare cât un apartament cu 2 camere
Deși în toată țara prețul locurilor de parcare s-au scumpit, suma cu care se vinde un loc de parcare din București i-a uluit de-a dreptul pe mulți.
Într-unul dintre cele mai luxoase și scumpe asambluri din capitala țării, prețul unui singur loc de parcare se ridică la uriașa sumă de 60 000 de euro.
Prețul enorm a început să fie dezbătut și comparat în mediul online cu valoarea unor apartamente din alte zone ale țării. Valoarea locului de parcare nu doar că depășește bugetul multor bucureșteni, ci îi și determină să își ia gândul de la un astfel de bun.
Capitala țării este sufocată de mașini, iar locurile de parcare sunt din ce în ce mai puține atât date spre chirie, cât și spre vânzare.
Un reporter Observator a transmis următoarele informații, care încă îi surprind pe mulți.
„În acest bloc nou din sectorul 4 s-au pus la vânzare 113 locuri de parcare, dintre acestea, mai sunt disponibile doar 17. Ultimele preţuri au fost de 13.500 de euro pentru parcarea supraterană, iar pentru subteran preţurile au ajuns chiar şi la 20.000 de euro pentru parcările supraetajate. Asta pentru că parcările de reşedinţă sunt pline. În sectorul 4 sunt aproximativ 55.000 de locuri de parcare, niciunul nu mai este disponibil, iar pe lista de aşteptare sunt peste 8000 de oameni.
Locurile de parcare de reședință, de asemenea, reprezintă o problemă îngrijorătoare pentru cetățeni, pentru că numărul lor este de chiar și de 10 ori mai puține decât numărul mașinilor care circulă zilnic pe străzile din București.
Faptul că a avut loc și o scumpire la 1 ianuarie a determinat nemulțumirea multora, dar care au ales să le păstreze, dat fiind faptul că nu există alte locuri amenajate special pentru parcări.
Și în sectorul 2 sunt discuții cu privire la problema locurilor de parcare.
„Sunt zone destul de aglomerate, unde oamenii aşteaptă şi câţiva ani, 3-4 ani pentru un loc de parcare. Libere în orice moment pot să fie 3-400 de locuri, care urmează a fi realocate către cererile în aşteptare” a menționat, directorul general adjunct ADP Sector 2, Alex Tudor pentru Observator.
De-o potrivă, și dezvoltatorii imobiliari vin cu informații în acest sens. Iată ce a declarat Ştefan Dănescu cu privire la acest aspect:
„Sunt chiar persoane care au cumpărat apartament şi nu au luat loc de parcare, iar ulterior şi-au dat seama că nu au unde să parcheze maşina şi şi-au achiziţionat ulterior. Se vor vinde, mai ales că sunt mai puţine locuri rămase decât apartamente”.
Românii, clienții amanetelor. Care sunt obiectele de valoare care se cumpără cel mai des... Un actor a fost împușcat pe scena Teatrului din Botoșani în această dimineață, in timpul unei repetiții. Ce s-a întâmpla...