Antena Căutare

Europa s-a sufocat în cea mai caldă zi din istorie! Trei români au fost ucişi de caniculă, în Italia

Valul de caniculă a atins astăzi apogeul! Trei români au fost ucişi de aerul fierbinte, în Italia! Iar un al patrulea conaţional este în comă. Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis atenţionări de călătorie pentru românii aflaţi în vacanţă.

Valul de caniculă a atins astăzi apogeul! Trei români au fost ucişi de aerul fierbinte, în Italia! Iar un al patrulea conaţional este în comă. Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis atenţionări de călătorie pentru românii aflaţi în vacanţă.

În Italia a fost a treia zi consecutivă sub atenţionare de cod roşu. Temperaturile au ajuns cu uşurinţă la 43 de grade Celsius în câteva oraşe, inclusiv la Roma.

Un şofer român a murit în timp ce dormea în camionul său, parcat în Treviso. L-ar fi doborât căldura, scrie presa italiană. Un alt conaţional este în comă, după ce a stat ore bune în soare, pe un şantier de construcţii din Italia. Iar o româncă ce lucra ca îngrijitoare a murit chiar de ziua ei. Avea 63 de ani şi a făcut infarct, scrie presa italiană.

Ieri, autorităţile din peninsulă au anunţat că un român care avea probleme cardiace a fost răpus de caniculă.

Şi în Franţa, autorităţile sunt în alertă maximă. Temperaturile au depăşit 45 de grade Celsius, la umbră.

Astăzi s-au închis școlile. Oamenii sunt sfătuiți să stea în casă, să bea cât mai multă apă.

Oamenii caută disperaţi aer respirabil. Într-unul dintre oraşe, autorităţile au limitat viteza maşinilor la 30 de kilometri la oră. Locuitorii şi turiştii sunt îndemnaţi să meargă pe jos dacă nu au de parcurs distanţe mari ori să folosească mijloacele de transport în comun.

În Spania, un adolescent a murit după ce a făcut insolaţie. În unele regiuni s-au înregistrat 43 de grade. Peste 30 de provincii sunt sub alertă de incendiu. Cea mai afectată este, deocamdată, Catalonia. Cel mai puternic incendiu de vegetaţie din ultimii 20 de ani continuă să se extindă.

În weekend, valul de caniculă se va îndrepta spre nordul Europei, anunţă meteorologii. Vor fi 26 de grade în Norvegia şi Suedia, acolo unde în mod obişnuit, temperaturile nu depăşesc 19 grade în această perioadă.

În Franţa s-au înregistrat 44,3 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din istoria ţării... O nouă zi de temperaturi record în Europa. 46 de grade în Franța, incendii de vegetație în Spania. Numărul deceselor a a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x