Antena Căutare

Ger cumplit și viscole până în luna martie! Când vin ninsorile

Meteorologii ne avertizează ca iarna 2018-2019 va fi un grea, iar perioadele de ger și viscol se pot prelungi până în luna martie 2019. Ce anunță prognoza meteo pentru iarna 2018-2019.

Meteorologii ne avertizează ca iarna 2018-2019 va fi un grea, iar perioadele de ger și viscol se pot prelungi până în luna martie 2019. Ce anunță prognoza meteo pentru iarna 2018-2019.

Meteorologii vin cu veşti teribile pentru următoarea lună şi jumătate: se anunţă o iarnă extrem de grea în România!

Din cauza faptului că România se va situa, cel puțin în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență între doi factori care vor domina această regiune a Europei, respectiv furtunile dinspre Oceanul Atlantic şi Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate şi mai multă umezeală, şi zona de aer foarte rece asociată cu presiuni atmosferice ridicate, vom avea perioade de secetă și temperaturi scăzute. Așadar, în iarna 2018-2019 ne așteptăm la temperaturi scăzute, ger și viscol, încă din luna noiembrie.

Ger cumplit și viscole până în luna martie! Când vin ninsorile

Dacă în luna noiembrie sunt așteptate scăderi de temperatură de până la minus 10 grade Celsius, meteorologii se așteaptă ca în lunile decembrie, dar mai ales în ianuarie la recorduri de temperaturi scăzute, viscole și ger. Iarna grea s-ar putea prelungi până în luna martie.

Citește și: Cum va fi vremea marți, 13 noiembrie în România

Primele ninsori apar în luna decembrie

În decembrie sunt așteptate furtuni, și perioade lungi de temperaturi sub minus 10 grade Celsius. Fenomenele meteo extreme apar, mai ales, în luna ianuarie, în care, aproape în fiecare an sunt recorduri de temperaturi negative. Tot în decembrie sunt prognozate primele ninsori.

Luna ianuarie este cea mai rece din calendar, precipitaţiile să fie foarte puţine pe partea de est şi centru a teritoriului şi ceva mai multe pe vest şi sud-vest.

Este o lună cu precipitaţii foarte reduse. Din punct de vedere al statisticilor, luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole. Există și posibilitatea ca viscolele să persiste și în luna martie, așa cum s-a întâmplat și anii trecuți.

Meteorologii avertizeză că iarna grea din 2018-2019 nu se încheie în februarie, iar episoadele de viscol și ger ar putea fi prezente și în prima lună de primăvară!

Un val de aer siberian va pătrunde în România în zilele următoare: Prognoza meteorologilor: Fenomen ciudat de inversiune... ANM, alertă meteo cod galben de vânt puternic! Vremea se schimbă radical...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x