Antena Căutare

Iarna cumplită în 2018-2019! Temperaturi extreme, ger și viscol în noiembrie, decembrie si ianuarie

Iarna grea în România, în 2018-2019. Meteorologii anunță ce fenomene meteorologie vor lovi țara noastră în lunile de iarnă: noiembrie, decembrie și ianuarie. Ce temperaturi extreme vom avea.

Iarna grea în România, în 2018-2019. Meteorologii anunță ce fenomene meteorologie vor lovi țara noastră în lunile de iarnă: noiembrie, decembrie și ianuarie. Ce temperaturi extreme vom avea.

Meteorologii vin cu veşti teribile pentru următoarea lună şi jumătate: se anunţă o iarnă extrem de grea în România!

Iarnă grea în 2019-2019. Din cauza faptului că România se va situa, cel puțin în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență între doi factori care vor domina această regiune a Europei, respectiv furtunile dinspre Oceanul Atlantic şi Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate şi mai multă umezeală, şi zona de aer foarte rece asociată cu presiuni atmosferice ridicate, vom avea perioade de secetă și temperaturi scăzute. Așadar, în iarna 2018-2019 ne așteptăm la temperaturi scăzute, ger și viscol, încă din luna noiembrie.

Ger cumplit și viscole până în luna martie! Când vin primele ninsori

Iarnă grea în 2018-2019. Cum va fi vremea în noiembrie

La nivelul acestei luni, valorile termice în România vor scădea 4 - 5 grade Celsius, dar rămân în registrul pozitiv. Sunt anunțate precipitații care, pe zona de munte, ar putea depăşi 50-60 de litri/mp şi 40 l/mp în celelalte zone. În noiembrie, media maximelor nu va depăşi 20 de grade Celsius. Tot în luna noiembrie se pot înregistra şi primele temperaturi maxime foarte scăzute, de sub minus 10 grade Celsius, mai ales spre sfârşitul acesteia, precizează meteorologii ANM.

Iarnă grea în 2018- 2019. Vremea în luna decembrie

Vremea în decembrie stă sub semnul apariției unui val de aer foarte rece în partea de nord-vest a continentului şi aceeaşi posibilitate de furtuni pe partea de vest. Va fi o lună cu mai puține precipitaţii decât în luna noiembrie.

În luna decembrie vom avea temperaturi şi mai scăzute, cu 3-4 grade faţă de luna noiembrie și intrăm în zona temperaturilor negative în mare parte a ţării. Precipitaţii posibile, asemănător cu ce ar putea să fie în noiembrie.

În decembrie sunt prognozate primele ninsori și mai multe zile la rând cu temperaturi sub minus 10 grade şi viscol.

Iarnă grea în 2018-2019. Record de temperaturi minime în ianuarie, viscole până în martie

Meteorologii ANM precizează că în ianuarie există "o tendinţă nedefinită a evoluţiei presiunii".

Luna ianuarie este cea mai rece din calendar, motiv pentru care ne aşteptăm ca temperatura medie să fie sub zero grade în cea mai mare parte a ţării, precipitaţiile să fie foarte puţine pe partea de est şi centru a teritoriului şi ceva mai multe pe vest şi sud-vest.

De asemenea, luna ianuarie este una marcată de recorduri de temperaturi minime, chiar dacă acestea s-au înregistrat foarte de demult, în 1942. Este o lună cu precipitaţii foarte reduse. Din punct de vedere al statisticilor, luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole. Există și posibilitatea ca viscolele să persiste și în luna martie. Astfel că, meteorologii se așteaptă ca iarna grea din 2018-2019 să nu se încheie în februarie.

ANM a extins codul galben de ceață și burniță. Zonele afectate de vremea rea... Ultimele vești de la meteorologi! Ninsorile vin de joi, temperaturile scad dramatic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x