Antena Căutare

Cât a ajuns să coste să-ți schimbi cauciucurile cu unele de iarnă. Românii trebui să caute adânc în buzunare

Cât costă să-ți schimbi cauciucurile cu unele de iarnă. Pentru a asigura circulația în condiții de siguranță pe drumurile publice, șoferii trebuie să fie pregătiți din timp pentru sezonul rece, chiar dacă iarna nu a sosit încă. Conform prevederilor Codului Rutier, conducătorii auto sunt obligați să echipreze vehiculele cu cauciucuri de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheață sau polei, indiferent de perioada din calendar.

imagine cu o persoana care schimba cauciucurile de iarna Galerie
Vremea rece se apropie, iar șoferii trebuie să fie echipați cu anvelope de iarnă. | shutterstock.com

Odată ce vremea a început să se răcorească și ne apropiem din ce în ce mai mult de lunile reci, mulți șoferi se pregătesc să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă pentru a face față condițiilor meteorologice dificile. Dar cât costă să îți schimbi cauciucurile.

Citește și: Când trebuie montate cauciucurile de iarnă, de fapt. Registrul Auto Român a făcut anunțul

Cât costă schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă

Vremea rece se instalează și condițiile meteorologice îi avertizează pe șoferi că trebuie să facă anumite îmbunătățiri în cee ace privește funcționarea mașinilor lor.

Pe lângă schimbarea anvelopelor, șoferii auto nu trebuie să uite de reviziile periodice. Specialiștii recomandă schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă atunci când temperaturile scad sub 7 grade. Astfel, veți împiedica derapajul pe o șosea după ce a plouat sau a nins.

Potrivit observatornews.ro, prețul pentru schimbarea cauciucurilor de iarnă poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv dimensiunile roților și serviciile adiționale oferite de service-uri.

Citește și: Ce vreme aduce începutul lunii noiembrie 2023. Vara în plină iarnă este acum o posibilitate. Prognoza meteo anunțată de ANM

Costul pentru montarea unui set de cauciucuri de iarnă începe de obicei de la 20 de lei și poate ajunge până la 40 de lei, în funcție de dimensiunile roților, arată sursa precizată mai sus. De asemenea, echilibrarea roților este esențială pentru a conduce mașina în siguranță. Prețul pentru echilibrarea roților începe de la 15 lei și poate ajunge până la 30 de lei.

Cheltuielile nu se opresc, însă aici. Pentru șoferii care nu au spațiu de depozitare pentru cauciucurile de vară înlocuite, există soluții practice. Unele vulcanizări oferă servicii de depozitare pentru cauciucuri, unde puteți lăsa anvelopele contra unui cost, desigur.

Citește și: La o benzinărie din România, șoferii au alimentat cu apă în loc de carburant. Cum s-a întâmplat și ce trebuie să facă păgubiții

Realizate dintr-un material mai moale, anvelopele de iarnă îşi păstrează proprietăţile la temperaturi sub 7 grade Celsius, oferind aderenţă bună chiar şi în condţii de carosabil acoperit de noroi, zăpadă sau gheaţă. Compoziţia lor chimică oferă nu numai un contact bun cu carosabilul, dar şi performanţele de frânare superioare, în sezonul rece. Șoferii trebuie să fie pregătiți în orice moment, fapt pentru care cauciucurile de iarnă pot fi puse chiar de acum.

Citește și: Schimbare majoră în Codul Rutier. Ce spune noua lege care vine în sprijinul șoferilor ce au primit amenzi

Cât timp mai poți conduce după ce se aprinde martorul în bord care indică lipsa de combustibil. Șoferii abia așteaptă să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x