- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Odată ce vremea a început să se răcorească și ne apropiem din ce în ce mai mult de lunile reci, mulți șoferi se pregătesc să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă pentru a face față condițiilor meteorologice dificile. Dar cât costă să îți schimbi cauciucurile.
Citește și: Când trebuie montate cauciucurile de iarnă, de fapt. Registrul Auto Român a făcut anunțul
Cât costă schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă
Vremea rece se instalează și condițiile meteorologice îi avertizează pe șoferi că trebuie să facă anumite îmbunătățiri în cee ace privește funcționarea mașinilor lor.
Pe lângă schimbarea anvelopelor, șoferii auto nu trebuie să uite de reviziile periodice. Specialiștii recomandă schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă atunci când temperaturile scad sub 7 grade. Astfel, veți împiedica derapajul pe o șosea după ce a plouat sau a nins.
Potrivit observatornews.ro, prețul pentru schimbarea cauciucurilor de iarnă poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv dimensiunile roților și serviciile adiționale oferite de service-uri.
Costul pentru montarea unui set de cauciucuri de iarnă începe de obicei de la 20 de lei și poate ajunge până la 40 de lei, în funcție de dimensiunile roților, arată sursa precizată mai sus. De asemenea, echilibrarea roților este esențială pentru a conduce mașina în siguranță. Prețul pentru echilibrarea roților începe de la 15 lei și poate ajunge până la 30 de lei.
Cheltuielile nu se opresc, însă aici. Pentru șoferii care nu au spațiu de depozitare pentru cauciucurile de vară înlocuite, există soluții practice. Unele vulcanizări oferă servicii de depozitare pentru cauciucuri, unde puteți lăsa anvelopele contra unui cost, desigur.
Realizate dintr-un material mai moale, anvelopele de iarnă îşi păstrează proprietăţile la temperaturi sub 7 grade Celsius, oferind aderenţă bună chiar şi în condţii de carosabil acoperit de noroi, zăpadă sau gheaţă. Compoziţia lor chimică oferă nu numai un contact bun cu carosabilul, dar şi performanţele de frânare superioare, în sezonul rece. Șoferii trebuie să fie pregătiți în orice moment, fapt pentru care cauciucurile de iarnă pot fi puse chiar de acum.
Citește și: Schimbare majoră în Codul Rutier. Ce spune noua lege care vine în sprijinul șoferilor ce au primit amenzi