Antena Căutare

Meteo, luna iunie 2020. Când scăpăm de vremea rea? Temperaturile vor urca în termometre, ne pregătim pentru cea mai călduroasă vară din istorie

Mete, luna iunie 2020. Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de o vreme cu alternanţe termice, precum şi de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 25 mai - 7 iunie.

Meteo, luna iunie 2020. Când scăpăm de vremea rea? Temperaturile vor urca în termometre, ne pregătim pentru cea mai călduroasă vară din istorie

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Banat


În Banat, în prima săptămână a intervalului de prognoză, variaţiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta, acestea fiind mai coborâte decât cele normale perioadei. Astfel, maximele mediate pe regiune, în intervalul 25 - 31 mai, se vor situa între 18 şi 20 de grade, cu cele mai coborâte valori în zilele de 26, 29 şi 30 mai. Minimele, în prima săptămână se vor situa în jurul valorii de 8 grade, în medie. În a doua săptămână de prognoză valorile termice vor creşte treptat, de la medii maxime de 22 de grade, la 1 iunie, până spre 27 - 28 de grade, în medie, spre sfârşitul acesteia. Minimele vor creşte de la 8 - 9 grade, în medie, la începutul lunii iunie (în data de 1 iunie) spre medii în jurul a 15 grade, în ultima zi de prognoză (7 iunie). Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Crișana



În Crişana, până spre începutul lunii iunie, valorile termice vor varia nesemnificativ de la o zi la alta, acestea urmând a caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 19 grade, cu cele mai coborâte valori în zilele de 25, 26 şi 30 mai, iar minimele se vor situa în jurul a 7 grade, în medie. Ulterior datei de 1 iunie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce va determina înregistrarea unor maxime de la 20 - 21 de grade, în medie, la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză spre 26 - 27 de grade, în medie, în zilele de 5, 6 şi 7 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că acestea vor creşte de la valori în jurul a 8 grade la început de iunie, până spre 14 grade în data de 7 iunie. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţi atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Articolul continuă după reclamă

Avertizare, ne vom topi la +50°C! Urmează cea mai fierbinte vară din istorie. Specialiştii spun că temperaturile şi fenomenele vor fi extreme

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Transilvania



În Transilvania, în intervalul 25 - 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, media maximelor va fi de 16 - 17 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 6 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire treptată ce va determina înregistrarea, în medie, a unor maxime de 25 - 26 de grade, în perioada 5 - 7 iunie pornind de la valori medii în jurul a 17 grade în ziua de 1 iunie. Minimele vor creşte de la 6 - 7 grade, pe 1 iunie, spre valori medii în jurul a 12 grade, la sfârşitul intervalului. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe tot parcursul intervalului analizat.

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Maramureș


În Maramureş, în prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, iar variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Drept urmare, valorile maxime mediate vor fi cuprinse între 17 şi 19 grade, iar cele minime vor fi de 6 - 7 grade, în medie. În următoarea săptămână, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor creşte de la medii în jurul a 19 grade (pe 1 iunie), până spre 25 - 26 de grade în zilele de 6 şi 7 iunie. Şi minimele vor creşte de la valori medii de 8 grade la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză spre valori în jurul a 13 grade, în data de 7 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Moldova



În Moldova, în intervalul 25 - 31 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 şi 19 grade şi minime de 8 - 9 grade. După data de 31 mai, valorile termice vor creşte treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade în zilele de 5, 6 şi 7 iunie, pornind de la medii de 19 - 20 de grade, pe data de 1 iunie. Temperaturile minime vor creşte de la medii în jurul a 8 grade în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade în nopţile de 6 şi 7 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Dobrogea



În Dobrogea, prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice mai coborâte decât cele normale perioadei, respectiv maxime cuprinse între 17 şi 19 grade, în medie, şi minime de 10 - 11 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, maximele ajungând la valori medii de 24 de grade la finalul celei de-a doua săptâmâni de prognoză, pornind de la valori medii în jurul a 20 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluţia minimelor va fi similară, astfel că acestea vor creşte de la 12 grade, în medie, în data de 1 iunie, spre valori în jurul a 16 grade în data de 7 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Muntenia


În Muntenia, în prima parte a intervalului de prognoză, vremea va fi caracterizată de valori mai coborâte decât cele normale ale perioadei, valorile medii ale temperaturi maxime urmând a se încadra între 18 şi 20 de grade, iar pe parcursul nopţilor se vor înregistra în jur de 9 grade. Din a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire, iar maximele vor creşte de la valori medii în jurul a 22 de grade - pe 1 iunie, spre 28 de grade la finalul intervalului - în zilele de 6 şi 7 iunie). Minimele vor creşte de la 10 grade, în medie, la începutul lunii iunie (1 iunie) spre 14 grade în nopţile de 6 şi 7 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Oltenia



În Oltenia, în intervalul 25 - 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ, acestea urmând a se situa sub cele normale perioadei. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade, în medie, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade. În a doua săptămână de prognoză, vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge spre valori medii de 27 - 28 de grade, în zilele de 6 şi 7 iunie, pornind de la medii în jurul a 22 de grade, în prima zi a lunii iunie. Minimele vor avea aceeaşi evoluţie şi vor creşte treptat, de la 8 - 9 grade în data de 1 iunie, spre valori în jurul a 14 grade până spre sfârşitul intervalului (în nopţile de 6 şi 7 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Vreme pentru sfârștul lunii mai, începutul lunii iunie 2020. Munte



La munte, în prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Pe acest fond, maxima va fi de 7 - 8 grade, în medie, iar temperatura minimă de 1 - 2 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade, în zilele de 5, 6 şi 7 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Ploi, descărcări electrice, vijelii şi grindină, de luni la prânz, în cea mai mare parte a ţării... Vreme extremă, la final de mai. Zăpadă de un metru la munte, furtuni și tornade filmate în România | Foto, video...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x