Antena Căutare

Meteorologii anunță ploi torențiale în mare parte din țară. Ce zone sunt vizate de cod portocaliu de vreme rea

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și instabilitate atmosferică, valabile pentru mare parte din țară.

Colaj cu ploaie și fulgere
Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu de ploi abundente | Shutterstock

La început de iulie meteorologii au emis 3 avertizări de vreme rea: una de cod portocaliu și una de cod galben, valabile pe parcursul zilei de 2 iulie și una de cod galben car eintră în vigoare la noapte.

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00, pentru județele Botoșani, Vâlcea, Argeș, Giurgiu, Iași, Arad, Hunedoara, Dâmbovița, Teleorman și municipiul București:

„În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Cod portocaliu de vijelii

De asemenea, în acleași interval de 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00 este valabil o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, Alba, Bacău, Călărași, Galați, Ialomița, Neamț, Satu Mare, Bihor, Brașov, Constanța, Prahova, Suceava, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Buzău, Covasna, Mureș, Sibiu, TUlcea, Vaslui, Brăila, CLuj, Harghita, Mureș, Sălaj.

Citește și: Prognoza Meteo, 2 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

„În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...70 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Cod galben de vremea rea

De asemenea, ANM a emis și un cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată care intră în vigoare la noapte și vizează Nordul țării.

Intervalul de valabilitate este: 02 iulie, ora 23:00 – 03 iulie, ora 10:00, iar județele vizate sunt Bihor, Iași, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui, Cluj, Sălaj.
„În intervalul menționat, în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și local în Moldova, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.
Vremea se va menține în general instabilă și în următoarele zile”, au anunțat meteorologii.

Alertă meteo! Cod galben de caniculă și cod portocaliu de ploi torențiale. Ce zone sunt vizate de vremea rea... Prognoza Meteo, 3 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x