Antena Căutare

Meteorologii au făcut anunțul. Un nou val de ninsori în România. Avertizare ANM de vreme severă

Adminstratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare meteo de precipitatii mai ales sub forma de ninsoare(strat de zapada nou depus) valabil in intervalul: 17 decembrie, ora 12 – 18 decembrie, ora 12.

Adminstrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare meteo de precipitații mai ales sub formă de ninsoare(strat de zăpadă nou depus) valabil în intervalul: 17 decembrie, ora 12 – 18 decembrie, ora 12.

Meteorologii au anunțat că vremea rea se extinde luni. Sunt așteptate ninsori abundente mult în zonele vizate de codul portocaliu. Este un sistem frontal care va traversa toată țara și care va determina precipitații sub formă de ninsoare în toate zonele țării. În următoarea perioadă, precipitațiile se vor transforma treptat și se va depune polei în unele zone. Fenomene vizate: ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă, viscol; În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Vremea în București uni va fi mohorâtă și rece. Temperaturile se vor încadra între 2 și -1 grade Celsius. Ziua sunt așteptate lapoviță și ninsori, iar noaptea va ninge abundent. Vântul va viscoli zăpada - 17 km/h dinspre NE și pe timpul zilei. Precipitațiile care se strâng vor fi de <1 L/m².

Ger extrem și ninsori viscolite. Prognoza meteo săptămâna asta 17-24 decembrie

Vremea 17-18 decembrie. Avertizare ANM

Intervalul : 17 decembrie, ora 12 – 18 decembrie, ora 12;
Zonele afectate : conform textului;
Fenomene : precipitații mai ales sub formă de ninsoare, strat de zăpadă nou depus;

În intervalul menționat în nordul și în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureș, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 și 20 cm.
În prima parte a zilei de luni (17 decembrie) în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși viteze de 70...80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Observații: Temporar în estul, centrul și sud-estul țării, pe arii restrânse va fi polei sau ghețuș.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Alertă meteo! Este jale! Cod galben de ninsori și viscol extins în țară! Cele mai afectate zone, în următoarele ore... Ger extrem și ninsori viscolite. Prognoza meteo săptămâna asta 17-24 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x