Antena Căutare

România sub ape! Furtuni fără precedent în multe dintre județele țării. Oamenii sunt disperați

Natura s-a dezlănțuit și face pagube incredibile în multe dintre județele țării. Furtunile care s-au abătut asupra orașelor și satelor mătură totul în cale, ucigând inclusiv oameni nevinovați.

Natura s-a dezlănțuit și face pagube incredibile în multe dintre județele țării. Furtunile care s-au abătut asupra orașelor și satelor mătură totul în cale, ucigând inclusiv oameni nevinovați.

Ultima lună de vară ne surprinde cu temperaturi de toamnă. Aproape toată ţara a stat sub cod galben de ploi până aseară târziu. În Argeş, un bărbat a murit surprins de viitură, în timp ce încerca să traverseze un râu. În Alba, peste 90 de animale au căzut secerate la pământ după ce au fost lovite de trăsnet. Iar în judeţe ca Braşov şi Hunedoara a plouat în câteva ore cât pentru jumătate de lună.

În total, 90 de oi, două capre şi un măgar au murit în urma descărcării electrice, iar alte animale au suferit răni. O comisie de la DSV Alba va analiza situaţia pentru a-i despăgubi pe oameni.

În judeţul Argeş, forţa naturii a făcut însă şi victime omeneşti. Un cioban din comuna Godeni s-a aventurat să treacă un râu învolburat pentru a ajunge la vacile pe care le avea în grijă, dar s-a înecat.

După furtuni, rămân inundaţiile. În Braşov, a plouat fără încetare aproape două zile. Pe străzile transformate într-un lac, mai multe maşini au rămas complet blocate în apa de jumătate de metru. Un bărbat captiv într-o maşină inundată a fost obligat să evadeze pe geam.

Şi maşina controlorilor de trafic a rămas în mijlocul apelor. Abia după ce au intervenit pompierii, s-a reluat circulaţia. În urma lor, au rămas numerele de înmatriculare smulse de şuvoaie.

Ploaia a transformat străzile în lacuri şi în Hunedoara. Mai mulţi pietoni au fost surprinşi de viitură. Printre ei, şi un copil.

Doar astăzi se mai încălzeşte, dar pentru scurt timp. Vor fi 34 de grade în sudul ţării. De mâine însă, se întorc ploile, iar temperaturile scad chiar şi cu 10 grade în toată ţara.

Vremea 2 august 2019. Gradul de instabilitate atmosferică se accentuează... Cod galben de instabilitate atmosferică în zeci de judeţe, până sâmbătă seară. Cantităţile de apă pot depăşi 70 de litri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x