Antena Căutare

Nu scăpăm de vremea rea! Ploi torențiale, vânt puternic și grindină, în mai multe regiuni din țară! Care sunt zonele afectate

Vremea continuă să fie capricioasă și în următoarele ore, întrucât meteorologii anunță ploi torențiale în majoritatea regiunilor, dar și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Nu scăpăm de vremea rea! Ploi torențiale, vânt puternic și grindină, în mai multe regiuni din țară! Care sunt zonele afectate
Nu scăpăm de vremea rea! Ploi torențiale, vânt puternic și grindină, în mai multe regiuni din țară! Care sunt zonele afectate

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri, 27 mai, vremea va continua să fie instabilă în majoritatea regiunilor. În Oltenia, în schimb, în jumătatea de vest a Munteniei, în sudul Banatului, în Transilvania, dar și în nordul Moldovei și în zona de munte se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice și chiar intensificări de scurtă durată ale vântului.

FOTO | Ninsoare ca în basme la început de vară în județul Alba, 26 mai 2020. Așa arată, astăzi, străzile

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra pe alocuri cantităţi de apă însemnate şi pe spaţii mici va cădea grindină. Izolat vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 21 de grade, uşor mai ridicate în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate în orele după-amiezii, când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

Fenomen uluitor, filmat în România! Oamenii au surprins vârtejul unei tornade, formată chiar în oraș | VIDEO

Cum va fi vremea joi, 28 mai

Potrivit meteorologilor, joi, vremea va continua să fie instabilă, în special în regiunile din sud, centru și est, unde înnorările vor fi accentuate și se vor semnala chiar și ploi torențiale, vânt puternic și descărcări electrice. Vor fi, de asemenea, și condiții de grindină, iar noaptea, va ploua continuu în regiunile sud-estice unde se vor cumula cantităţi de apă importante. În vestul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile izolat, în orele amiezii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime în general între 5 şi 13 grade.

Conform ANM, şi în Capitală, vremea va fi în continuare răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales în a doua parte a zile.

De asemenea, vineri, vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile din termometre vor fi mai scăzute decât cele obișnuite pentru sfârșitul lunii mai. De asemenea, ploile nu vor lipsi.

În Bucureşti, valorile termice vor creşte uşor şi treptat, dar vremea va fi încă răcoroasă. Probabilitatea de ploaie va ridicată, mai ales la începutul intervalului.

FOTO | Ninsoare ca în basme la început de vară în județul Alba, 26 mai 2020. Așa arată, astăzi, străzile... Meteorologii, o nouă alertă de vreme severă! Ploi torențiale, vijelii și grindină, în România, până duminică seară....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x