Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Pericolul se apropie! Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Situație fără precedent în iarna acestui an! Autoritățile sunt în stare de alertă și au anunțat Cod violet de vremea rea! Ce anunță prognoza meteo și la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare?

Situație fără precedent în iarna acestui an! Autoritățile sunt în stare de alertă și au anunțat Cod violet de vremea rea! Ce anunță prognoza meteo și la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare?

PROGNOZA METEO. Vremea extremă care afectează Europa a adus o premieră în istoria meteorologiei. Este cod violet de ninsori, în Germania, o avertizare extrem de rară care nu a mai fost emisă niciodată pe timp de iarnă.

Cauza este un ciclon venit din Islanda care a adus cantităţi uriaşe de zăpadă şi a provocat avalanşe în sudul ţării. În următoarele două zile, trei ţări europene vor fi sub cod roşu de ninsori, iar fenomenele extreme nu vor ocoli nici ţara noastră.

PROGNOZA METEO. A nins cu tunete şi fulgere, au fost nopţi cu minus 16 grade la câmpie. Începutul de an a adus o iarnă în care fenomenele extreme s-au ţinut lanţ. Noaptea trecută, trei oameni au murit de frig în Galaţi. Nu doar România, dar aproape toată Europa este afectată de iarna grea. În Germania, meteorologii au declarat codul violet.

Acest cod violet este specific Germaniei, reprezintă cel mai înalt, cel mai ridicat nivel pe care serviciul meteorologic din Germania îl instituie.

PROGNOZA METEO. Avertizarea a fost emisă în premieră pe timp de iarnă, în condiţiile în care ninsorile şi viscolul au dus la depunerea unui strat de zăpadă de un metru peste un strat deja foarte înalt, în regiunile de munte.

Pericolul se apropie! Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Valul de ninsori şi viscolul ajung, de azi, şi în ţara noastră. În următoarele două zile, pe crestele munţilor, vântul va atinge viteze de până la 120 de kilometri la oră. În aceste condiţii, riscul de avalanşă este foarte crescut.

PROGNOZA METEO. Nici restul ţării nu va fi scutit de vremea rea. Va ninge în special în nord-vestul ţării, iar minimele scad din nou sub minus 10 grade în aproape toată ţara. Senzaţia de frig va fi înrăutăţită de vânt.

PROGNOZA METEO. Gerul care a paralizat România la începutul lui 2019 vine în contrast cu vremea călduroasă de care am avut parte în 2018. Potrivit Ministerului Mediului, anul trecut a fost al treilea cel mai călduros an din 1901 şi până în prezent. Doar 2015 şi 2007 au avut, în ţara noastră, medii de temperatură mai înalte.

Până miercuri, în Germania, Austria şi Elveţia este valabil codul roşu de ninsori şi vânt. În unele locuri, zăpada care se va depune poate atinge un metru şi jumătate înălţime.

Recomandari