Antena Căutare

Medicii, în alertă! O boală face ravagii printre români! Ce simptome te trimit la medic

Raed Arafat a discutat cu un reporter special al emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” și a dezvăluit faptul că românii se află în pericol, motiv pentru care specialiștii sunt deja în stare de alertă! 

Raed Arafat a discutat cu un reporter special al emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” și a dezvăluit faptul că românii se află în pericol, motiv pentru care specialiștii sunt deja în stare de alertă!

Potrivit acestuia asistăm la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, comparativ cu perioada anului trecut.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 52.991 în intervalul 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, cu 9,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (48.546) şi cu 32,5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.978), informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cinci persoane au murit din cauza gripei.

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate la nivel naţional 349 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 48 cazuri în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani” ca să afli mai multe detalii despre acest subiect!

Medicii atrag atenţia că, înainte de a veni la camera de gardă, bolnavii trebuie să facă diferenţa între gripă şi o simplă răceală. În general, gripa debutează brusc, cu febră foarte mare, frisoane şi dureri puternice musculare. În cazul unei răceli, rareori pacienţii fac febră, iar durerile nu sunt la fel de puternice.

SIMPTOMELE GRIPEI

● Febră 39-40 de grade, durează 3 - 5 zile

● Frisoane, dureri musculare

● Tuse, secreții nazale, răguşală, astenie

Atenție, doamnelor! Lucas Molina a făcut show fierbinte pe mișcări de flamenco!... Un bărbat a băgat capul în sacul cu cărbuni și a așteptat câteva secunde! Ce a pățit (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x