Antena Căutare

Prognoza Meteo, 17 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Sâmbătă, 17 iulie 2021, vremea se va menține caniculară în sudul și estul țării, iar în celelalte zone vom avea parte de vijelii, descărcări electrice și averse cu carcater torențial.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Sâmbătă, 17 iulie 2021, vremea se va menține caniculară în sudul și estul țării, iar în celelalte zone vom avea parte de vijelii, descărcări electrice și averse cu carcater torențial. | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă pentru sudul și estul țării, care va fi valabil până pe 17 iulie 2021. Cerul se va menține variabil, cu înnorări temporare după-amiază şi noaptea în vest şi sud-vest, unde instabilitatea atmosferică se va manifesta prin furtuni, ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În noaptea de vineri spre sâmbătă își vor face apariția precipitațiile însoțite de fenomene electrice în Crişana, Banat şi vestul Olteniei. Din cauza ploilor abundente se vor înregistra cantități de apă de 25 - 40 de litri pe metru pătrat. Instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența și în Maramureş şi local în Transilvania.

Citește și: Alerta Meteo! Meteorologii au anunțat un nou cod galben de caniculă, după vremea rea. Ce zone sunt afectate de valul de căldură

În ceea ce privește temperaturile minime din noaptea de vineri spre sâmbătă, valorile termice vor urca până la 11 - 12 grade Celsius în depresiuni, iar 24 - 26 de grade Celsius în deltă.

Ziua de sâmbătă vine cu vreme caldă în vest și est, însă ploile pun stăpânire pe mai multe regiuni ale țării, în special zona montantă, sud și de nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 grade Celsius şi 36 grade Celsius, cele mari ridicate valori se vor înregista în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 11 garde Celsius și 12 grade Celsius în depresiuni.

Prognoză meteo 16 iulie 2021, București

În Capitală vremea se menține în general frumoasă. În noaptea de vineri spre sâmbătă vântul va sufla slab și moderat, iar cerul se va menține senin. Se vor înregistra temperaturi minime de 18 - 21 grade Celsius.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină. Ce județe sunt vizate de vremea rea

Sâmbătă, 17 iulie 2021, vom avea parte de o zi caniculară în București, în special după-amiază, când indicele temperaturã-umezeală (ITU) va depaşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 35 grade Celsius - 36 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 18 grade Celsius - 20 grade Celsius.

Prognoză meteo 17 iulie 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică din principalele orașe ale țării:

Oradea – 33°C

Timișoara – 32°C

Baia Mare – 34°C

Craiova – 36°C

Sibiu – 33°C

București – 36°C

Constanța – 31°C

Galați – 35°C

Brașov – 32°C

Miercurea Ciuc – 30°C

Iași – 35°C

Cluj-Napoca – 32°C

Suceava – 32°C

Vremea la munte, 17 iulie 2021

Cerul se va menține variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Occidentali şi în vestul celor Meridionali, acolo unde își vor face apariția precipitațiile cu caracter torențial, descărcările electrice, vijeliile și grindina, în special după-amiază și noaptea.

Vântul va avea unele intensificări altitudinile mari, iar temperaturile vor ajunge până la 20 de grade Celsius în Ceahlău Toaca, 25 de grade Celsius în Sinaia și Păltiniș, iar 27 de grade Celsius în Stâna de Vale.

Vremea la mare, 17 iulie 2021

Vremea va fi caniculară pe litoral, iar disconfortul termic o să fie deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezealã va atinge şi pe alocuri depăşi pragul critic de 80 de unităţi, cerul ce va menține senin, vântul va avea unele intensificări după-amiază, iar temperaturile vor fi ridicate.

Mercurul din termometre va urca până la 32 de grade Celsius la mare, iar temperaturile minime se vor situa între 21-15 grade Celsius, în timp ce apa mări va avea 26 - 27 grade Celsius.

Se vor înregistra 29 grade Celsius în Vama Veche, 30 grade Celsius în Neptun și Costinești, iar 31 grade Celsius în Mamaia.

Alerta Meteo! Meteorologii au anunțat un nou cod galben de caniculă, după vremea rea. Ce zone sunt afectate de valul de ... Prognoza Meteo, 18 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x