Antena Căutare

Vremea se strică din nou! Ce anunță prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 9 septembrie

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 9 septembrie.  remea pe zile, cum va fi vremea de luni până duminică?

Vremea se strică din nou! Ce anunță prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 9 septembrie
prognoza meteo 3-9 septembrie

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 9 septembrie. Vremea pe zile, cum va fi vremea de luni până duminică?

Prognoza meteo pentru luni, 3 septembrie

Vremea în luna septembrie 2018

Cum va fi vremea luni în România?

Luni vremea va fi deosebit de caldă în aproape toată țara, iar local în sudul țării indicele de disconfort temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În vest, centru și nord spre după-amiază, conform prognozei Vremea.ro se așteaptă dezvoltarea unor nori cumulonimbus din care local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină de mici și medii dimensiuni. Cantitățile de apa estimate a se acumula vor fi relativ insignifiante, doar în zonă Munților Apuseni și în vestul Carpaților Meridionali putându-se acumula izolat până la 20-30 de mm. Vântul va suflă moderat în sud-vestul și în sud-estul teritoriului, în timp ce în celelalte regiuni acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 31 de grade în Transilvania și Maramureș, 28-33 de grade în Banat și Crișana, 30-35 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra pe litoral) și 27-32 de grade în Moldova.

Cum va fi vremea marți în România?

Marți vremea va continuă să fie deosebit de caldă mai ales în sudul țării, în timp ce în vest, centru și nord temperaturile vor scădea ușor și se vor menține condițiile pentru producerea unor averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, în mod local. Vântul va suflă slab în aproape toată țara, cel mult slab până la moderat în Moldova. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 26 și 30 de grade în Transilvania și Maramureș, 24-28 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în partea estică a regiunii), 30-35 de grade în Muntenia și 28-33 de grade în Dobrogea și Moldova.

Cum va fi miercuri în România?

Miercuri o ușoară răcire a vremii se va face simțită și în regiunile extracarpatice, însă în continuare temperaturile vor rămâne ușor mai ridicate în comparație cu media climatologica a perioadei. În vest, centru și nord pe arii relativ extinse se vor semnala averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, în timp ce în sud și est astfel de fenomene se vor produce numai în mod local, însă intensitatea acestora va fi ceva mai ridicată datorită temperaturilor mai crescute, astfel încât cu totul izolat își vor putea face apariția și vijeliile, iar cu totul punctiform în Oltenia cantitățile de apa vor ajunge până la 10-15 mm. Vântul va suflă slab în aproape toată țara, cel mult slab până la moderat în sud-vestul extrem. Temperaturile maxime se vor situa în general între 23 și 28 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei) și 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Cum va fi vremea joi în România?

Joi instabilitatea atmosferica se va manifestă în mod local deasupra masivelor montane, însă izolat și în restul zonelor țării se vor putea produce unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Pe litoral o depresiune slab organizată în bazinul vestic al Mării Negre va produce nebulozitate accentuată și din când în când câteva averse de ploaie, astfel încât vremea de plajă va fi departe de a fi grozavă. Vântul va suflă slab în majoritatea regiunilor țării, cel mult slab până la moderat în sud-est. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 23-28 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Olteniei.

Cum va fi vremea vineri în România?

Vineri unele averse slabe de ploaie își vor face loc în cursul după-amiezii izolat în jumătatea nordică a țării, iar spre seară cu totul punctiform și în sud-est. Vântul va suflă moderat în Dobrogea și slab, cel mult slab până la moderat în restul regiunilor țării. Temperaturile maxime, conform prognozelor Vremea.ro, vor fi cuprinse în general între 24 și 29 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra, aproape că de obicei, în depresiunile din estul Transilvaniei), 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 26-31 de grade în Moldova.

Cum va fi vremea în weekend sâmbătă și duminică

În weekend vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, cu valori maxime de temperatură de până la 23-28 de grade Celsius în jumătatea nordică și 28-33 de grade în cea sudică. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și în nordul Moldovei, iar cele mai ridicate în zonă Luncii Dunării. Din punct de vedere al aspectului vremea va fi doar ușor instabilă în vestul, centrul și în nordul teritoriului, unde local în special după-amiază se vor produce unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, în timp ce în sud și în est astfel de fenomene vor avea loc numai cu totul izolat (iar cantitățile de apa estimate se acumula vor fi de asemenea nesemnificative).

Un CICLON se întreaptă către România! Când lovește țara noastră și ce anunță meteorologii... Două zile de COD GALBEN! Va fi urgie în 13 judeţe: ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Acestea sunt judeţele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x