Antena Căutare

Prognoza meteo: val de frig, lapoviță și ninsoare peste România. Cum va fi vremea în următoarele două zile

Vremea va fi deosebit de rece în următoarele zile. Prognoza meteo pentru 5 și 6 octombrie anunță ploi abundente și brumă. Sosirea frontului rece aduce în unele zone precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea va fi deosebit de rece în următoarele zile. Prognoza meteo pentru 5 și 6 octombrie anunță ploi abundente și brumă. Sosirea frontului rece aduce în unele zone precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteorologii anunță că vor cădea și precipitații sub formă de ploaie mai întâi în zonele centrale și nordice, iar mai apoi și în sud și est. La munte la altitudini de peste 1800 de metri precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

ANM a emis o avertizare meteo de ploi pănă sâmbătă, 5 octombrie, ora 9: local în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, mai ales în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali, 20...30 l/mp. Până marți (8 octombrie), vremea se va menține rece în toată țara.

Cod galben în județele Tulcea și Constanța până sâmbătă, 5 octombrie, ora 9. Potrivit ANM, în Dobrogea se vor acumula cantități însemnate de apă, ce vor depăși 25...35 l/mp și local, îndeosebi în județul Constanța, 40...60 l/mp.

Vremea sâmbătă, 5 octombrie. Potrivit vremea.ro, „un nou front atmosferic va traversă România (mai slab decât precedentul), pe întreg parcursul zilei urmând să plouă local în regiunile intracarpatice, iar după orele serii izolat și în sud și est. Cantitățile de apa estimate a se înregistra vor fi în general nesemnificative, doar în Maramureș urmând să se acumuleze până la 10-15 mm.

Vântul va suflă moderat în jumătatea nordică a țării și mai mult slab în cea sudică. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 12 și 17 grade Celsius în Transilvania, Maramureș și Crișana, 16-21 de grade în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în Luncă Dunării) și 13-18 grade în Moldova.
Local în depresiunile din estul Transilvaniei se va formă brumă în cursul dimineții.”

Citând aceeași sursă aflăm că duminică, 6 octombrie, vremea se menține rece. „va mai plouă slab local în Transilvania, dar și în Maramureș spre seară, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil. Vântul va suflă moderat spre tare în estul Moldovei, moderat în restul zonelor sudice și estice și slab, cel mult slab până la moderat în vestul și centrul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 15 grade Celsius în Transilvania, Maramureș și Crișana, 15-20 de grade în Banat, 20-24 de grade în Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul regiunii), 16-21 de grade în Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade Celsius în Moldova.”

Vremea în București

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Capitală pentru intervalul 04. octombrie. 2019 ORA 11 – 05.octombrie .2019 ORA 09: vremea va fi rece pentru această perioadă din an, astfel că pe parcursul zilei temperatura aerului se va menține la valori de 11…12 grade, iar spre dimineață va coborî spre 8…9 grade. Înnorările vor persista, temporar va ploua și se vor cumula 8…10 l/mp. Vântul va sulfa moderat ziua, apoi în general slab.

Sursa: vremea.ro, meteoromania.ro

Citește și:

Vremea se dezlănțuie în două județe. Avertizare meteo: cod galben până sâmbătă... Ninge ca-n povești în România! Unde s-a instalat deja iarna, în toată regula! S-a depus zăpada! Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x