Antena Căutare

România, împărțită în două de avertizările cod galben. Unde sunt așteptate furtuni și ce zone sunt afectate de caniculă

Meteorologii au emis o serie de avertizări cod galben valabile începând din această după-amiază. Țara este împărțită între două fenomene extreme.

colaj foto termometru si averse de ploaie Galerie
Meteorologii au emis un cod galben de caniculă și un cod galben de instabilitate atmosferică valabile din 25 iunie. Ce zone sunt vizate de fenomenele extreme | Shutterstock

ANM a emis o serie de avertizări meteo cod galben, valabile din această după-amiază. Pe de o parte, Vestul țării se află sub avetizare meteo de instabilitate atmosferică în timp ce în județele din Sud persistă valul de căldură și disconfortul termic ridicat.

Cod galben de averse torențiale, descărcări electrice și izolat vijelii. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil de pe marți, 25 iunie, ora 12 până miercuri, 26 iunie, ora 3.

„În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, au anunțat.

Articolul continuă după reclamă

Județele vizate de averizarea de cod galben de instabilitate atmosferică sunt: Arad, Timișoara, Caraș-Severin, Hunedora, Alba, Sibiu și Nordul județelor Mehedinți, Gorj și Vâlcea.

De asemenea, specialiștii ANM au specificat că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lui iulie. Ce au anunțat meteorologii despre începutul lunii lui Cuptor

Cod galben de caniculă în Sudul țării. Ce județe se află sub avertizare meteo

În același timp, meteorologii au anunțat un nou cod galben de caniculă în partea de Sud a țării. Fenomenele vizate sunt val de căldură persistent și disconfort termic ridicat. Averizarea este valabilă pe parcursul zilei de marți, 25 iunie.

„Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, se mai arată în comunicat.

Județele care se află sub cod galben de caniculă sunt: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, București, Ilfov și Călărași.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea pe observatornews.ro

Prognoza meteo 25 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 26 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x