Antena Căutare

România, între căldură sufocantă și ploi torențiale. Care sunt zonele care vor fi lovite de furtuni violente

Următoarele zile vor aduce vreme instabilă în mai multe zone din țară, întrucât meteorologii au actualizat prognoza meteo, astfel că mai multe județe din țară se află sub cod galben de ploi torențiale. 

România, între căldură sufocantă și ploi torențiale. Care sunt zonele care vor fi lovite de furtuni violente
România, între căldură sufocantă și ploi torențiale. Care sunt zonele care vor fi lovite de furtuni violente

Potrivit meteorologului Alina Șerban, următoarele zile vor aduce în România un episod de vreme instabilă, ploile torențiale semnalându-se în zona de vest a țării.

''Pe parcursul zilei de astăzi, în această după-amiază, la noapte şi chiar şi în prima parte a zilei de mâine, instabilitatea atmosferică accentuată în partea de vest a teritoriului, acolo unde un sistem frontal asociat unei depresiuni mediteranene va determina apariţia averselor cu caracter torenţial, a descărcărilor electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspesct de vijelie şi izolat, poate chiar căderi de grindină.

Furtuni cu grindină, după valul de caniculă! ANM, anunț de ultim moment: Vremea se schimbă radical

Zonele afectate de ploi vor fi mai exact în Banat, Crişana, vestul Olteniei, vestul Transilvaniei, unde cantităţile de apă ce pot depăşi izolat 30-40 l/mp.”, spune meteorologul Alina Șerban, potrivit Antena 3.

Pe de altă parte, în această săptămână, vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, temperaturile din termometre depășind cu ușurință chiar și 30 de grade în aproape toate zonele, mai exact în zonele de câmpie şi de podiş.

”Vorbim de un disconfort termic destul de ridicat. Pe parcursul zilei de astăzi, în regiunile vestice acolo unde de altfel avem şi un aport de umezeală mai ridicat. În zilele următoare, în mod deosebit în estul şi sud-estul ţării, acolo unde se va încălzi spre finalul săptămânii şi vremea va deveni caniculară. Vom avea temperaturi maxime ce vor depăşi uşor 35 de grade.

În aceeaşi măsură, în partea de sud şi de est a teritoriului, spre finalul săptămânii, vântul se va intensifica. De altfel, intensificări ale vântului avem şi pe parcursul zilei de astăzi, dar mai uşoare, la intensitate mai reduse.

Alertă! Cod galben de ploi torențiale și furtuni extins în România! Unde va ploua și unde va fi căldură sufocantă, în următoarele zile

Intensitatea acestuia va fi în creştere spre finalul săptămânii, atunci când ne aşteptăm la temperaturi ridicate, la disconfort termic accentuat. Acesta nu va fi resimţit foarte puternic, pentru că va fi asociat cu intensificări ale vântului.”, a mai precizat meteorologul.

Cum va fi vremea pe litoral

”Litoralul va fi cu vreme frumoasă, cu temperaturi plăcute în prima parte a intervalului, 27-29 de grade, în încălzire spre sfârşitul săptămânii şi în weekend, 29-30 de grade pe litoral, dar mare atenţie că şi acolo vântul se va intensifica, mai ales spre sfârşitul săptămânii şi în weekend'', a spus Alina Şerban, meteorolog ANM.

Alertă de la ANM! Cod galben de ploi torențiale și vijelii, în țară! Zonele în care se vor rupe norii, până miercuri, la... Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de instabilitate atmosferică pentru vestul ţării/ Se vor înreg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x