Antena Căutare

Alertă! Cod galben de ploi torențiale și furtuni extins în România! Unde va ploua și unde va fi căldură sufocantă, în următoarele zile

UPDATE: O nouă avertizare de Cod galben de ploi torențiale, furtuni și grindină a fost emisă, vineri, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), ce a avertizat că în unele zone ale țării va fi caniculă.

Alertă! Cod galben de ploi torențiale și furtuni extins în România! Unde va ploua și unde va fi căldură sufocantă, în următoarele zile Galerie
Alertă! Cod galben de ploi torențiale și furtuni extins în România! Unde va ploua și unde va fi căldură sufocantă, în următoarele zile

Potrivit ANM, Codul galben este valabil începând de sâmbătă, ora 04:00, până duminică, ora 23:00, în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restranse 40...60 l/mp”, au anunțat meteorologii.

ANM a atras atenția că vineri, sâmbătă și duminică (24, 25 și 26 iulie), în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.

Alertă! Cod galben de ploi torențiale și furtuni extins în România! Unde va ploua și unde va fi căldură sufocantă, în următoarele zile

Alertă de la ANM! România, lovită de ploi torențiale și furtuni! Când se va îmbunătăți vremea

Știre inițială

O avertizare meteo de ploi torențiale, furtuni și grindină intră în vigoare, pentru mai multe zone din țară, începând de vineri, de la ora prânzului.

Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), avertizarea este valabilă începând de vineri, ora 12:00, până sâmbătă, ora 10:00, la deal şi la munte, precum şi în centrul teritoriului, apoi şi în vest şi sud-vest.

„Se vor semnala averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină”, a anunțat ANM.

Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi, izolat, 30 - 35 l/mp.

ANM precizează că, până la sfârşitul acestei săptămâni, vor predomina perioadele cu instabilitate atmosferică accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte.

COD Galben de ceață, în plină vară! Vizibilitatea este redusă, există pericol de accidente... Prognoza METEO pentru weekend, București. Temperaturi caniculare până la 34°C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x