Antena Căutare

Furtuni cu grindină, după valul de caniculă! ANM, anunț de ultim moment: Vremea se schimbă radical

ANM a emis mai multe atenționări de vreme rea, joi după-amiază. Ce județe vor fi măturate de ploi și vijelii, în următoarele ore.

Furtuni cu grindină, după valul de caniculă! ANM, anunț de ultim moment: Vremea se schimbă radical
Furtuni cu grindină, după valul de caniculă! ANM, anunț de ultim moment: Vremea se schimbă radical | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de tip cod portocaliu, valabile în mai multe județe din țară.

Potrivit meteorologilor, în următoarele ore, sunt anunțate ploi, vânt puternic şi descărcări electrice frecvente, precum şi grindină de mici dimensiuni.

Codul portocaliu este valabil până joi după-amiază, ora 17:40, în județele: Sibiu, Prahova, Brașov, Hunedoara și Vâlcea.

În acest interval, se vor semnala averse cu caracter torențial, ce vor depăşi 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

Avertizare, ANM. Cea mai fierbinte zi din an

Urmează zile de foc. România se confruntă cu unele dintre cele mai toride zile de vară, unde disconfortul termic este extrem de accentuat.

Potrivit meteorologilor, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade. Mai multe detalii despre prognoza meteo pentru următoarele zile, puteți citi AICI.

Avertizare, ANM. Trăim cea mai fierbinte zi din an! Cum va fi vremea pe 1 august 2020... Prognoza meteo: Canicula topește România! Capitala și 16 județe, sub cod galben de caniculă și disconfort termic accentu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x