Antena Căutare

România, lovită de un val de aer tropical! Sunt așteptate temperaturi neobișnuite pentru această perioadă a anului

Valul de aer polar care a pus stăpânire pe România a adus temperaturi scăzute în toată țara, dar și ninsori, însă vremea va deveni mai caldă în următoarele zile, când este așteptat un aer tropical. 

Conform experților de la Severe Weather, un val de aer tropical din Africa de Sud este așteptat să ajungă în Europa de Est, astfel că toate aceste țări vor fi lovite de un val de căldură, la scurt timp după ce s-au confruntat cu ploi, ninsori și temperaturi scăzue.

Deși frigul se va resimți și vineri, începând de sâmbătă vremea se va încălzi, iar temperaturile vor crește și cu zece grade decât ar fi normal.

”Din 2 noiembrie se estimează advecţii de aer tropical (cald) dinspre nordul Africii către sudul României. Probabil că nici încălzirea estimată nu va fi de lungă durată, având în vedere că intrăm în ultima lună de toamnă şi intervalele cu lumină naturală vor fi din ce în mai scurte. Modelul GFS mizează pe temperaturi agreabile în sud din 2 noiembrie. Oricum, în această perioadă, vremea se schimbă rapid de la o zi la alta şi orice apariţie a soarelui înainte de amurg, aduce după sine şi o scădere rapidă a temperaturilor, odată ce se înserează. Să nu uităm că din seara zilei de duminică (27 octombrie) se înnoptează mai devreme cu o oră. În această perioadă, modelele numerice fac eforturi enorme să calculeze cu precizie fiecare "mişcare a naturii". Să sperăm că datele se vor menţine şi în următoarele zile.", arată pagina "Meteo Alert Severe Weather - România".

Prognoza meteo. Vremea în weekend se schimbă radical! Temperaturi de 17 grade C... Meteo România. Cum va fi vremea în luna noiembrie. Utimele informații de la meteorologi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x