Antena Căutare

Hidrologii au emis cod Roșu de inundații, valabil în această noapte! Sistemul RO-ALERT a fost activat. Ce zone vor fi afectate

Hidrologii au emis cod roșu de inundații, pentru următoarele ore. Departamentul pentru Situații de Urgență, mesaj ultim moment pentru locuitorii din zonele afectate.

Hidrologii au emis cod Roșu de inundații, valabil în această noapte! Sistemul RO-ALERT a fost activat. Ce zone vor fi afectate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, marți seara, o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate cod roșu în data de 09.06.2020, în intervalul orar 19:50 – 24:00.

„Avertizare hidrologică pentru fenomene imediate COD ROȘU în data de 09.06.2020, în intervalul orar 19:50 – 24:00, pentru scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL”, a anunțat și Departamentul pentru Situații de Urgență.

România, măturată de ploi torențiale, în următoarele ore. Record de coduri portocalii și galbene, în doar 24 de ore - VIDEO

Bazine afectate: Brădești (afluent al râului Târnava Mare), Homorodul Mare – bazin superior amonte S.H. Băile Homorod, din județul Harghita.

Potrivit autorităților, locuitorii din zonele afectate sunt sfătuiți să evite deplasările și să ia măsuri de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării meteorologice.

Mobilizare de forțe în zonele vizate de CODUL ROȘU de inundații

„În contextul avertizării de fenomene hidrologice cod roșu ce vizează scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depăși ale cotelor de pericol_ pentru râuri din județul Harghita, cu valabilitate în data de 09.06.2020 în intervalul 19.50 - 24.00, se înregistrează următoarele efecte:

- în loc. Căpâlnița se intervine pentru evacuarea apei din aproximativ 60 gospodării;
- în loc. Vlăhița se intervine pentru evacuarea apei din 3 case și 2 subsoluri de bloc.

Vremea 10 iunie 2020. Temperaturi extreme, furtuni, ploi și descărcări electrice în jumătatea nord-vestică a țării

În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populației atât prin sistemul Ro-Alert, cât si prin Crowl-TVR.

La nivelul ISUJ a fost activată grupa operativă și operaționalizat CJCCI.

La fața locului se deplasează Inspectorul șef al ISUJ, Prefectul Județului, 2 APIC, 1 ASAS, 2 SVSU, 4 motopompe”, a anunțat DSU, pe pagina de Facebook.

Cum va fi vremea, în următoarele patru săptămâni! Unde se anunță temperaturi peste cele normale. Unde și când mai sunt așteptate ploi puternice

România, măturată de ploi torențiale, în următoarele ore. Record de coduri portocalii și galbene, în doar 24 de ore - VI... Alertă meteo! Ploi torențiale și furtuni, în România! Este Cod galben! Zonele afectate, în următoarele zile...
Ana Bodea, despre succes și determinare: „Ca actor trăiești mai multe vieți într-una singură”
Ana Bodea este protagonista serialului Lia – Soția soțului meu, difuzat de Antena 1 și...
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la ce spun. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023 atrage atenția asupra comportamentului Gemenilor. Aceștia...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 6 februarie – 12 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x