Căutare Live

Sărbători de iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Vremea de Crăciun și Revelion. Administrația Nationala de Meteorologie a emis o prognoză pentru luna decembrie, insclusiv pentru săptămânile în care pică sărbătorile de iarnă. Iată cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Iată cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Profimedia

Conform prognozei emise de ANM, temepraturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în luna decembrie. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima decadă a lunii decembrie, mai ales în regiunile extracarpatice.

Luna decebrie va aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sud-estul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Mai mult, cantitățile de precipitații vor fi reduse din punct de vedere cantitativ în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion?

Prognoza meteo pentru Crăciun 2020

În perioada Crăciunului, mai exact în săptămâna 21 – 28 decembrie 2020, temperaturile vor fi crescute, ninsorile vor lipsi în majoritatea regiunilor țării, doar pe arii restrânse se pot semnala câțiva fulgi.

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă sunt în general apropiate de normalul perioadei, în toate regiunile.

Citește și: Ce fel de cadouri să faci de Crăciun, fără să dai prea mulți bani. Iată pe ce poți cheltui mai puțin

Prognoza meteo pentru Revelion 2020

În perioada Revelionului, mai exact în săptămâna 28 decembrie – 4 ianuarie 2021, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice perioadei în care ne aflăm, la nivelul întregii țări.

Vreme mai rece se poate instala în zonele de munte sau pe arii restrânse, în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Zile libere de Crăciun 2020 și de Revelion 2021. Câte zile fără muncă vor avea românii de sărbători

Sărbătorile se apropie și toată lumea este interesată de zilele libere acordate în mod legal de Cărciun și de Revelion. Prima zi de Crăciun din 2020 și prima zi de Revelion din 2021 pică în timpul săptămânii, celalalte două zile de Crăciun și Revelion pică în zilele de sâmbătă

Anul acesta bugetarii vor sta acasă pe 25 și 26 decembrie în mod legal, iar cei care nu trebuie să lucreze în weekend se vor bucura și a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, zi care pică duminică.

De a treia zi liberă vor beneficia doar cei care nu activează în medii de lucru în care activitatea zilnică nu poate fi întreruptă (unități sanitare, alimentație publică).

Zile libere de Crăciun 2020

  • 25 decembrie 2020 – vineri
  • 26 decembrie 2020 – sâmbătă

Mai mult, românii se vor bucura de încă o zi liberă înainte de Sărbători, pe data de 1 decembrie, atunci când este sărbătorită Ziua Națională a României

Zile libere de Revelion 2021

Anul acesta bugetarii vor sta acasă pe 1 și 2 ianuarie în mod legal, iar cei care nu trebuie să lucreze în weekend se vor bucura și a treia zi de Revelion, pe 3 ianuarie, zi care pică duminică.

De a treia zi liberă vor beneficia doar cei care nu activează în medii de lucru în care activitatea zilnică nu poate fi întreruptă (unități sanitare, alimentație publică).

  • 1 ianuarie 2021 – vineri
  • 2 ianuarie 2021 – sâmbătă

Angajații care lucrează în zilele libere legale vor fi compensați cu timp liber în următoarele 30 de zile ori pot beneficia de un spor la salariu.

Prognoza meteo 14 - 20 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM... Prognoza meteo 19 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu...
Horoscopul zilei de 4 octombrie 2022. Racii pierd o sumă mare de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 octombrie 2022 spune că nativii din zodiac trebuie să fie atenți la...
Parteneri
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Catine.ro
Ultimele știri
x