Antena Căutare

Ce e permis și ce nu de Crăciun și de Revelion. Recomandările lui Raed Arafat pentru Sărbători

Măsurile restrictive de până acum, impuse cu intenția limitării răspândirii coronavirusului, vor continua să se păstreze și în perioada Crăciunului și a Revelionului. De Sărbătorile de iarnă, Raed Arafat recomandă să limităm cât mai mult deplasările și întâlnirile cu persoanele cu care nu locuim.

Raed Arafat, despre ce putem face de sărbători: Sfatul clar este respectarea regulilor Galerie
Raed Arafat recomandă limitarea mobilității de Sărbători | hepta.ro

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat pentru Antena 3 ce este permis și ce nu este permis de Crăciun și de Revelion.

Așadar, șeful DSU spune că restricțiile stării de alertă sunt valabile și pentru sărbători.

Arafat recomandă limitarea deplasărilor, ceea ce înseamnă că de Sărbători, în contextul pandemic este recomandată petrecerea timpului acasă, în familie.

Raed Arafat, despre Crăciun și Revelion: Sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maximum a mobilităţii

„Din punctul de vedere al Sărbătorilor care urmează, sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maximum a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele cu care nu stăm şi și cu care nu avem contact tot timpul”, a declarat Raed Arafat. De asemenea, șeful DSU a evidențiat importanța purtării măștii, mai ales în această perioadă în care dacă am lăsa garda jos, am risca să vedem un efect negativ mai târziu.

Secretarul de Stat Raed Arafat spune că situația pandemică este încă una dificilă și există zone carantinate, care nu dau semne de ameliorare în ceea ce privește situația epidemiologică.

Citește și: Prima ediție iUmor a început în forță! Ionuț Rusu l-a adus pe scenă pe Raed Arafat: "Introducem măsura statului acasă... la altcineva"

'„Avem în acest moment, diferite situaţii. Avem zone care sunt la incidenţă peste 3 la mie, avem zone între 1,5 şi 3 la mie, localităţi şi judeţe chiar. Avem zone care se află sub carantină la acest moment, localităţi care urmează să iasă, dacă coboară la un nivel satisfăcător (...) Continuăm cu măsurile care au fost impuse. Sunt încă localităţi care sunt sub carantină. Încă evoluează, dar în mare parte, localităţile au mers sub nivelul care au fost. Nu am cifrele în faţă, dar Ilfovul este încă sub monitorizarea noastră. În Ilfov este o situaţie mai deosebită, pentru că este la limită cu Bucureşti. Este un pic mai greu de controlat situaţia acolo. Avem localităţi care sunt de foarte mult timp sub carantină şi care nu au scăzut semnificativ şi continuă să fie sub carantină, şi dau exemplul Constanţei. Probabil că nu sunt implementate regulile la maxim acolo, sau o parte din populaţie nu respectă regulile, nu ştim care ar fi motivul'', a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Citește și: Vedete născute de Crăciun sau în Ajunul Crăciunului. Ce staruri au venit pe lume în preajma acestei sărbatori sfinte

Potrivit Grupului de Cmunicare Strategică în România s-au înregistrat 3.252 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, din 8.059 teste analizate.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion

Săptămâna 21 – 28 decembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Citește și: Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. ANM a anunțat cum va fi vremea în luna decembrie și de sărbători

Săptămâna 28 decembrie – 4 ianuarie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x