Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Scăpăm de caniculă! ANM, prognoza meteo actualizată până pe 7 iulie 2019

ANM a emis o prognoza meteo speciala pentru urmatoarele doua saptamani. In intervalul 24 iunie - 7 iulie sunt anuntate temperaturi in usoara scadere. Afla cum va fi vremea pe regiuni.

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru următoarele două săptămâni. În intervalul 24 iunie - 7 iulie sunt anunțate temperaturi în ușoară scădere. Află cum va fi vremea pe regiuni.

Prognoza meteo specială emisă de Administrația Națională de Meteorologie estimează temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării în perioada 24 iunie - 7 iulie 2019.

Vremea în Banat

Până în data de 27 iunie vremea va fi în încălzire, iar media temperaturilor maxime va crește de la 28 de grade în prima zi, până la 34 de grade. Va urma o răcorire, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade. Ulterior se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 și 32 de grade. Evoluția mediei temperaturilor minime va fi relativ asemănătoare, cea mai ridicată va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în primele și în ultimele zile de prognoză și doar pe suprafețe mici în restul intervalului.

Vremea în Crișana

Până în data de 27 iunie vremea va fi călduroasă, chiar caniculară la mijlocul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime va atinge 34 de grade. Va urma o răcorire, astfel că în ultima zi a lunii iunie media maximelor va fi de doar 27...28 de grade. În cea de a doua săptămână de prognoză vremea călduroasă va reveni, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații între 16 și 18 grade, exceptând diminețile din jurul datei de 30 iunie, când aceasta va fi mai scăzută și se va situa în jurul a 13 grade. Temporar vor mai fi manifestări ale instabilității atmosferice, mai frecvente și pe suprafețe mai mari în primele și în ultimele zile de prognoză.

Vremea în Transilvania

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 28 de grade în prima zi, până la 32...33 de grade în data de 27 iunie, apoi, în următoarele trei zile va scădea cu aproximativ 8 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză maximele termice nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa între 28 și 30 de grade. Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineața zilei de 28 iunie și un minim în diminețile de 30 iunie și 1 iulie, când se va situa în jurul valorii de 10 grade. Vor mai fi manifestări sprecifice instabilității atmosferice, îndeosebi în primele zile de prognoză și după data de 1 iulie.

Vremea în Maramureș

Vremea se va încălzi până la mijlocul primei săptămâni de prognoză când media maximelor termice va atinge 32...33 de grade, apoi, până la finalul lunii iunie se va răci, iar media va scădea cu 6...7 grade. În ultima săptămână de prognoză nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele cinci dimineți, când se vor atinge 17...18 gade, iar cele mai coborâte între 29 iunie și 1 iulie când nu vor mai depăși 11...12 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

Vremea în Moldova

Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31...33 de grade. Va urma o scădere termică, ce va determina la sfârșitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade. Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28...30 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 12 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul primei săptămâni și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Dobrogea

Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi de 30...31 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie, media maximelor termice să coboare spre 25...26 de grade. Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 29...30 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 21 de grade la începutul intervalului, iar cea mai mică de 15...16 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului.

Vremea în Muntenia

Până în data de 27 iunie vremea se va încălzi ușor și, astfel, media temperaturilor maxime va crește de la 30 de grade, la 33 de grade. Apoi, va urma o scădere a temperaturilor maxime până în data de 30 iunie spre o medie de 27...28 de grade. Ulterior temperatura aerului va fi din nou în creștere, iar până la finalul intervalului temperaturile maxime vor avea în medie valori de 30...32 de grade. Variațiile temperaturilor minime vor fi similare cu cele ale maximelor, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, la începutul intervalului, iar cea mai mică de 13...14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului, în jurul datei de 28 iunie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Oltenia

Până în data de 27 iunie vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 28 de grade în prima zi, până la 33 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade. Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 și 32 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în primele și în ultimele zile de prognoză și doar pe suprafețe mici în rest.

Vremea la munte

Valorile termice maxime vor avea valori medii în creștere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creștere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 și 14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

Sursa: meteoromania.ro

Citește și:

Partenerii noștri cred că s-ar putea să-ți placă

 1. Mama adolescentei biciuite de iubit, în Suceava: ”Îmi spuneau că se joacă”
  Antena 1 Observator
 2. Digi | RCS-RDS te face să renunți la Orange, Vodafone sau Telekom. Nici 10 lei nu dai și ai tot ce îți dorești
  Playtech.ro
 3. Șansă uriașă pentru români! Oricine poate câștiga un milion de euro. Află aici cum
  Playtech.ro
 4. Fetelor, învăţaţi de la ea! Diana Dumitrescu ştia ce vrea! Dorinţa nebănuită a blondinei, înainte de Ziua Îndrăgostiţilor / VIDEO PAPARAZZI
  Spynews.ro
 5. FOTO-BOMBĂ! A lăsat să se vadă aproape tot! Vedeta care s-a pozat multe prea sexy: ”Vă iubesc mult pe toţi!”
  Telekomsport.ro
 6. Replica Simonei Halep, după ce Ilie Năstase i-a cerut să nu mai reprezinte România
  Gsp.ro
 7. Horoscop 17 februarie 2020. Zodia care suferă decepții crunte. Nu lăsați suferința să va afecteze starea
  Capital.ro
 8. Europa, la PICIOARELE Romaniei! Tara noastra a dat LOVITURA! E OFICIAL
  Fanatik.ro
 9. Ce înălțime are, de fapt, Daniela Crudu, atunci când nu poartă tocuri. Puțini cunosc acest detaliu despre vedetă
  Impact
 10. Horoscopul săptămânii 17-24 februarie, cu Camelia Pătrăşcanu: Fecioarele primesc o vestă bună de sus, Racii se gândesc la o despărţire
  Antena3.ro
 11. S-a atins maximul penibilului la Kanal D! Vedeta care nu se spală pe mâini după ce merge la baie: „Nu pot să mănânc din mâinile tale!”
  Voxbiz.ro
 12. Metoda inedita gasita de hoti pentru a fura un Ferrari. Dupa cateva ore au facut accident cu el
  Cars.ro
 13. Horoscop săptămânal, 17 - 23 februarie. Se anunță o săptămână a progreselor
  Jurnalul